Емил Йонов: Започваме тежко


Емил Йонов: Започваме тежко
21-10-2016 18:01

Ден преди началото на Държавното първенство при жените BGbasket.com се свърза с всички треньори, за да провери какво е състоянието на отборите, подготовката им,какво очакват от първенството и какви са амбициите им. Ето какво каза пред нас наставникът на Нефтохимик 2010 Емил Йонов, за който това ще е дебют начело на  женски отбор. През миналия сезон бившият легендарен играч на Балкан изведе девойките на Балкан до исторически бронзов медал в първата си година като треньор.

 

“Ние направихме малко късно селекцията. Имахме няколко контузии, а снощи се контузи и Таня Енева. Все още не знаем какво й е. Започваме сезона тежко с 8 момичета. Едната американка Бетабе Земпаре направи операция и все още възстановява. Взехме  преди 2 седмици две нови момичета - Зорница Найденова и Катя. Постоянно имаме проблеми и затова взимаме момичета от школата да ни помагат. Изиграхме три контроли в Турция с много силни отбори и няколко мача с юношите.

 

Смятам, че Берое Стара Загора е отбор – мечта. Имат и две много силни американки. Още нямам информация за Монтана 2003 и Хасково 2012. Ние тепърва започваме да градим отбора. Много ми е тежко и се опитвам някак да се получат нещата. Работим и се надявам до февруари месец нещата да се получат. В момента сме с 8 състезателки. При всички положения няма да се предаваме. Нямам цели в началото, искам отборът постепенно да започна да играе по-добре и ако се правят корекции, да бъдат след януари месец.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Нефтохимик 2010, Емил Йонов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи