Елена Станкова: Искам да виждам бърза и атрактивна игра


Елена Станкова: Искам да виждам бърза и атрактивна игра
21-10-2016 21:48 | Иван Вълчанов

Непосредствено преди началото на сезона на женското ни първенство, BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова:

 

"Тази година селекцията на Хасково 2012 е силна. Нивото на българките е високо, а такова е и на чужденките. Изиграхме силен турнир в Самсун, Турция. Представихме се, бих казала, много добре за моментното ни състояние - победихме отбор, който ще участва в Еврокъп, играхме добре срещу други два съперника. Мисля, че физически сме много добре подготвени, надявам се това да е така и в тактическо отношение. Ако момичетата покажат това, което са придобили като качества, спокойно можем да бъдем победители в утрешния първи двубой и да изиграем силен сезон.

 

Не знам как изглежда отборът на Нефтохимик 2010, но смятам, че той, заедно с нас, Монтана 2003 и Берое Стара Загора ще бъдем равностойни. Надявам се всички мачове между тези отбори да бъдат много оспорвани и да компенсират за малкия брой участници в първенството. В крайна сметка числеността на отборите не е определяща за нивото на едно първенство. Мисля, че тези четири отбора могат да поддържат интрига и да радват феновете на баскетбола.

 

Искам да виждам бърза и атрактивна игра от отбора на Хасково 2012. Игра на максимална скорост - мисля, че това е баскетболът - да се играе атрактивно.

 

Пожелавам на колегите си да имат успешен сезон. Да няма контузии, за да не се пропилява трудът на треньори и състезатели. Искам да бъдат по-толерантни и да не се изсилват с емоционални изказвания, защото ние се познаваме добре и смятам, че е крайно време да запазим благоприличие помежду си."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, ДП-жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи