Как за малко Пол Пиърс и Кевин Гарнет да се съберат в Минесота, а не в Бостън


Как за малко Пол Пиърс и Кевин Гарнет да се съберат в Минесота, а не в Бостън
(AP photo)
22-10-2016 16:52 | Иван Вълчанов

НБА казва „довиждане” на двама от най-важните играчи в историята на Бостън Селтикс – Кевин Гарнет и Пол Пиърс. Гарнет обяви края на кариерата си преди началото на сезона, а Пиърс каза, че след края му също приключва с професионалния баскетбол.

 

И двамата бяха с основни заслуги за шампионската титла на Бостън през 2008 година, когато сформираха „голямото трио” заедно с Рей Алън. Имало е вариант обаче тази комбинация от талант да не се случи или по-точно да се събере не в Бостън, а в Минесота. И този вариант е бил близо до осъществяване.

 

Президентът на баскетболните операции на Бостън Дани Ейндж разказа в интервю за Бостън Глоуб, че в отбора са искали да съберат Гарнет и Пиърс доста време. От двете организации са смятали, че двамата ще бъдат страхотни заедно. В един момент Ейндж е казал, че ако Гарнет не дойде в Бостън, може би той ще прати Пиърс в Минесота.

 

За щастие на феновете на Бостън нещата се случват по първия начин – Ейндж взима Кевин Гарнет в колосална сделка, в която разменя седем играчи за един – най-голямата за един баскетболист в историята на НБА. Времето обаче показа, че решението на Ейндж е било правилно. От Бостън са били готови на всичко, за да имат номер 5 и номер 34, играещи заедно в зелени униформи, вместо в сини. И това доведе до един от най-страхотните отбори, събирани някога и оставил сериозна диря в новата история на НБА. Сега, когато кариерите на две от най-големите имена в НБА и бъдещи членове на залата на славата приключват, всички си спомняме именно за шампионската им титла, която спечелиха заедно.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кевин Гарнет, Пол Пиърс, Бостън, Минесота, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи