37 точки на Павел Иванов спряха устрема на Берое


37 точки на Павел Иванов спряха устрема на Берое
(сн. lap.bg)
22-10-2016 21:52

Левски 2014 записа първи успех от началото на сезона в НБЛ. В мач от втория кръг "сините" приеха Берое и спечелиха с 85-81 след драматични последни минути. Двата тима се бяха вкопчили здраво в битка за успеха от самото начало, което предвещаваше и такъв край. Той си се и получи, а в последните секунди домакините измъкнаха победата. По този начин те спряха и устрема на беройци, които бяха записали три поредни успеха - два в Балканската лига и един за първенството.

 

След равностойно начало и размяна на точки Левски се откъсна с 9 напред със серия от 11-0. До края на първата четвърт домакините запазиха преднината си, но след 8-0 за начало на втората гостите изравниха. Играта отново тръгна кош за кош в следващите минути, а точно преди паузата беройци се пооткъснаха и имаха аванс от 4 точки на почивката.


Левски бързо изравни в третата четвърт, а в по-повечето време от нея и водеше. Тимът имаше аванс от пет точки в последната й минута, но серия от 7-0 за гостите им върна водачеството.

 

При 4.10 до края разликата пак стана 5 точки в полза на домакините, а Ники Николов отговори с тройка. Гостите имаха шанс да изравнят, но изпуснаха, след което левскарите ги наказаха с 5-0 за +7 при оставащи 2.55 до сирената. И все пак гостите се върнаха в играта след 6 поредни точки на Степан Тешия, но в следващата атака Дойчинов получи и отбеляза и бе фаулиран. Нарушението бе отсъдено неспортсменско на Тенчо Тенчев и то абсолютно правилно. Центърът отбеляза наказателния, но беройци откраднаха топката след това и вкараха отново. Последва нова грешка за домакините, след която Сегарич изравни, но Хаджирусев бе фаулиран и пак даде аванс на Левски. След него Желев пропусна един опит, а пък Павел Иванов не трепна от линията за +3 за домакините и 16 секунди до края. В оставащото време левскарите удържаха успеха и не позволиха обрат в срещата.

 

Над всички за победителите бе Павел Иванов, който завърши с 37 точки и бе в основата на победата. Добре се включи Евгени Хаджирусев с 18 точки и 7 асистенции, а на ниво игра и Кирил Райков със своите 12 точки.


За гостите отново впечатление направи Степан Тешия с 21 точки и 6 борби, а Юрай Сегарич се включи с 14 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи