Бащи и синове ще защитават емблемата на Делфин


Бащи и синове ще защитават емблемата на Делфин
23-10-2016 13:02 | burgasnews.com

Опит и младост ще е сплавта, на която отново ще заложи през новия сезон в А група отборът на Делфин, пише местен сайт. Рамо до рамо на терена за поредна година ще играят ветеранът Евтим Банев и наследникът му Тодор, а треньорът Тодор Тончев ще напътства от резервната скамейка и двамата си сина Манол и Ростислав.  

Стартът на новия сезон от държавното първенство по баскетбол – мъже е днес - неделя, 23 октомври, а Делфин ще играе в надпреварата за четвърта поредна година. И тази година те започват шампионата в Източната група. В миналото издание на шампионата от 11 отбора участници бургазлии се класираха на осмо място. Сега понатрупали повече опит и самочувствие младите баскетболисти тръгват с амбицията да се представят още по-добре, а с играта си да радват привърженици и публика.

Помощник на старши треньора Тодор Тончев ще бъде Стоян Велков. Селекцията в отбора е завършена, като в състава влизат местни, бургаски кадри. Водени от любовта си към баскетболната игра всички състезатели ще играят напълно безвъзмездно за любимия клуб. „Доказваме, че с минимални средства спортът може да съществува”, категоричен е най-опитният в отбора Евтим Банев. Дори и на 51 години и носител на приза за най-добър реализатор в тазгодишното държавното първенство за ветерани, председателят на УС на БК Делфин продължава да впечатлява с възможностите си. 

От миналогодишния състав освен  братята Манол и Ростислав Тончеви остава и Андрей Илиев. Новопривлечените в Делфин са бившият състезател и капитан на Черноморец Димитър Рошманов, Яни Грозев и юношеският шампион за 2014-а с Балкан Марин Попски



Вярно на целите и принципите си и тази година ръководството на клуба ще разчита на 15-16-годишни състезатели от собствената детско-юношеска школа. Това са Тодор Банев, Николай Георгиев, Алън Куршумов и Марио Христов, които според председателя на Делфин  бележат развитие и имат изключителен напредък.

„Ще се даде шанс и на други подрастващи да продължат своето развитие и да играят за любимия си отбор, в който са израснали, за да го представят в националното първенство по най-добрия начин”, заяви Евтим Банев. Според ветерана така подрастващите ще имат по-голяма амбиция и стимул да се развиват като добри баскетболисти и да градят спортна кариера.

В първия кръг днес Делфин е домакин на Академик Варна. Двубоят заради леки контузии пропускт Манол Тончев и Тодор Банев. Срещата в зала „Бойчо Брънзов” е от 18:00 часа. По-рано отново там от 13:00 часа другият бургаски тим  Черноморец, който тази година няма да участва в НБЛ, ще срещне ИУ Варна.

С комплимент към публиката от ръководството на бургаския клуб обявиха вход свободен за всички домакински срещи на мъжкия отбор.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Делфин Черноморец, ИУ Варна, Академик Варна, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи