Фенове от Русе възродиха духа на Дунав 8806 в първия мач при жените (снимки)


Фенове от Русе възродиха духа на Дунав 8806 в първия мач при жените (снимки)
23-10-2016 16:02

Новият сезон 2016/2017 започна без 5-кратния шампион България и четири пъти носител на Купата Дунав 8806, но духът на отбора оживя още в първия мач от първенството.

 

На представянето преди мача между Монтана 2012 и Хасково 2012 двама от най-големите фенове на Дунав 8806 Десислава Борисова и Владимир Славов подариха по една роза на всяка една състезателкa от двата отбора, където преминаха голяма част от момичета на разпадналия се русенски отбор. Състезателките на Монтана 2003, който победи драматично съперника си, получиха сини рози, каквито бяха екипите на русенки, а за хасковлийки розите бяха оранжеви.

 

Общо четири състезателки от двата отбора бяха част от състава на Дунав 8806. Това са Мис BGbasket.com 2015 Цветомира Шаренкапова, която играе за тима на Стефан Михайлов, а за хасковлийки се състезават Радостина Димитрова, Деляна Коева и Виолина Кочева.

 

 

 

Монтана 2003

 

Ето какво каза за BGbasket.com инициаторът на жеста Десислава Борисова, която е един от най-запалените фенове в Русе: 

 

"Беше планувано и мисля, че се получи страхотно и за двата отбора! Благодаря за съдействието и на моя приятелка от Хасково. Тя присъства за първи път на баскетболен мач и и хареса емоцията. Всъщност с този жест искаме да покажем на баскетболната общност, че Русе обича баскетбола и че няма значение от кой отбор си. Уважението към всички съперници трябва да бъде еднакво. А и смятам, че това допълнително стимулира момичетата от двата отбора да изиграят едно истинско дерби.Пожелаваме успех на всички отбори! И нека повече фенове да напълнят зала "Дружба" в Хасково на 06.11. , подготвяме още изненади, включително и за тях."

 

Подобен жест по баскетболните терени у нас почти не е виждан, а това доказва любовта на феновете не само към един отбор, а към играта баскетбол. Именно това беше една от идеите на проект "Фенове срещу насилието", в който дейно участваше Десислава Борисова.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Дунав 8806, Монтана 203, Хасково 2012, Фенове срещу насилието
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи