Завръщането


Завръщането
(сн. BGbasket.com)
25-10-2016 09:34

Може би най-важната новина за българския баскетбол от изминалия уикенд е първият мач на ЦСКА от първенството за А група за мъже. Той беше срещу втория отбор на Лукойл Академик и бе загубен, но не това ще се помни.

 

Ще запомним, че след повече от седем години "червените" отново са на картата на мъжкия баскетбол. Да, те играят с юноши и вероятно няма да направят кой знае какво като резултат. Но това няма значение. Спортът в България без Левски и ЦСКА няма нито настояще, нито бъдеще, а това го доказва и баскетболът ни, който в последните години върви надолу и няма много интерес към него. Надеждите са с присъствието на "червените" това да се промени с времето и постепенно нещата да се подобряват.

 

ЦСКА прие стратегия да се развива бавно, но сигурно, за да няма катаклизми. Засега този план се получава и вероятно не е далеч и времето, в което тимът ще играе и в елита. За това естествено трябват и спонсори, а с такъв бе подписано наскоро.

 

Възраждането на отбора започна още преди четири години с цялостния ремонт на баскетболната зала на стадион „Българска армия”, която вече  носи името на легендата Румен Пейчев. Сега освен дома на ЦСКА в Борисовата градина, клубът има планове за разширяване на материалната си база в столицата. В момента се реконстриура усилено още една зала, намираща се на 4-ти километър в София. На мястото на бившата гребна база на ЦСКА, която не функционира повече от 20 години, ще бъде изградено чисто нова и функционална баскетболна зала, която ще разполага с близо 600 места за зрители и ще може да задоволи напълно нуждите за тренировъчен процес на школата на БК ЦСКА. За целта в залата ще се разполагат две тренировъчни игрища, а очакванията на ръководството на БК ЦСКА и изпълнителите на проекта е съоръжението да бъде завършено за началото на сезон 2017/2018. Това, естествено, ще бъде хубаво както за червения клуб, така и за целия български баскетбол.

 

Въобще завръщането на ЦСКА е една от малкото положителни новини в българския баскетбол в последно време. Сега ще чакаме то да даде желания резултат, младите играчи в състава да претърпят още по-сериозно развитие, а след това развитие да има и самият клуб. И в допълнение можем да си мечтаем как един ден зала "Арена Армеец" ще е пълна с хора и от едната страна ще има фенове в синьо, а от другата - в червено.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи