Лукойл Академик среща нов силен съперник във ФИБА Къп


Лукойл Академик среща нов силен съперник във ФИБА Къп
(сн. lap.bg)
25-10-2016 10:33

Днес Лукойл Академик ще бъде гост на румънския Стяуа в мач от втория кръг на редовния сезон на турнира ФИБА Къп. Това е вторият пряк конкурент на „студентите” за продължаване напред в турнира. Срещата е от 19.30 часа в Букурещ.

 

В първия кръг българският шампион записа много трудна победа като домакин на Бней Херцлия след продължение. Успех днес би дало предимство пред втори силен отбор в групата и голям шанс пред „студентите” за продължаване напред.

 

Проблемите, които Лукойл Академик продължава да изпитва, са свързани с непостоянството в играта на отбора. Това пролича и в последния мач от НБЛ, когато те бяха гости на Балкан в Ботевград. За да играят успешно в чужбина, трябва сплотяването като отбор и общите действия да се подобрят възможно най-скоро.

 

В първия мач от ФИБА Къп Павлин Иванов беше на ниво, като вкара тройки и точки в ключови моменти. В мача добре се представиха и четиримата чужденци. Филип Виденов и Христо Захариев нямаха ден, а ако днес се включат силно, отборът ще изглежда значително по-добре.

 

В първия кръг Стяуа загуби като гост на Приевидза. Тогава силен мач изиграха Мариус Ранкунас – 19 точки и 6 асистенции, Дейв Дъдзински – 16 точки и 10 борби и Кътълин Бачу – 14 точки и 9 борби.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИТЕ НА МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 

OTБОРНА СТАТИСТИКА В ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Стяуа, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи