Нова победа за Лукойл Академик във ФИБА Къп


Нова победа за Лукойл Академик във ФИБА Къп
(сн. lap.bg)
25-10-2016 21:16

Лукойл Академик записа втора поредна победа в група F на турнира ФИБА Къп. Българският шампион се наложи над румънския Стяуа като гост с резултат 80-76 и е непобеден до момента. „Студентите” са с две победи от два мача и оглавяват класирането в групата. При загуба на Приевидза от Бней Херцлия утре, Лукойл ще бъде еднолично начело след този кръг, а при победа на словашкия тим ще дели първото място с него. В следващия кръг баскетболистите на Тони Дечев посрещат Приевидза на 2-ри ноември (сряда).

 

Отборите изиграха равностойна първа четвърт, в която резултатът беше изравнен няколко пъти, а след нея домакините имаха 2 точки преднина – 17-15. В началото на втория период Стяуа остана напред в резултата, като водеше с 3-4 точки, но 5 минути преди почивката Лукойл изравни и след това поведе. Няколко успешни атаки на гостите в края на полувремето им дадоха преднина от 4 точки при 38-34.

 

През третата четвърт българският отбор игра добре в защита и благодарение на това успя да натрупа двуцифрен аванс, който запази до края на периода за 59-47 и голям шанс за победа в мача. Равностойни първи пет минути от заключителната четвърт запазиха комфортната преднина на българите. Лукойл остана стабилен, a в края съперникът намали разликата с доста шанс от тройката, но не се стигна до вариант за обрат.

 

Българският шампион имаше предимство в борбата - 39-31, както и в стрелбата за две точки - 55% срещу 44% на съперника.

 

Стив Зак записа дабъл дабъл от 19 точки и 11 борби за победителите, 17 плюс 8 добави Максим Корниенко, а по 11 точки отбелязаха Павлин Иванов (5 борби) и Дани Гибсън (5 асистенции).

 

За домакините Никола Йевтович регистрира 21 точки и 7 борби, а със 17 и 5 се включи Никола Малашевич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СТЯУА - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 

OTБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА F НА ФИБА КЪП

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Стяуа, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи