Рилецо излиза за първа победа във ФИБА Къп


Рилецо излиза за първа победа във ФИБА Къп
(сн. lap.bg)
26-10-2016 11:12

Носителят на Купа България Рилски спортист излиза днес в Прищина за втория си мач от турнира за Купата на ФИБА Европа. Негов съперник е добре познатия му отбор и миналогодишният шампион на Балканска лига и Косово - Сигал Прищина. И двата отбора все още нямат победа в турнира. Мачът е от 21:30 българско време и ще може да се гледа на живо по БНТ HD.

 

Самоковци започнаха участието си в турнира срещу може би най-силния отбор в група H Енисей Красноярск и бяха на косъм да поднесат изненада на руския си съперник. Двубоят се реши едва в последните минути, когато самоковци не успяха да удържат класните играчи на съперника. В него обаче българския отбор показа отлична игра и стоеше равен на своя силен съперник през цялото време. Изненада бе трудния успех над Черно море в последния кръг на НБЛ, но това ще мотивира още повече самоковския тим днес да изчистят грешките, за да се представи на ниво в днешния важен мач. Целта пред тима на Людмил Хаджисотиров е да запише първи успех в надпреварата, за да запази и шансове за продължаване напред в турнира. 

 

Тази година Сигал Прищина е с доста променен състав и участва в два европейски турнира – Купа ФИБА Европа и Балканска лига. Отборът обаче започна сезона с четири поредни загуби и това, естествено, доведе до бърза треньорска смяна. Начело на тима преди ден застана хърватинът Джеренимо Шарин. В първия кръг косовския тим претърпя много тежко поражение от турския Бюючекмедже с 58-100, а в Балканска лига Сигал претърпя загуба от българския участник Берое. В местното първенство отборът е с победа и две загуби.

 

Именно днес Рилски спортист трябва да се възползва от кризата в Сигал Прищина и да запише първи успех.Какво ще ни предложат двата отбора предстои да разберем малко по-късно тази вечер в българския ефир от 21:30 часа. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Сигал Прищина, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи