Три поред за Берое Стара Загора в Адриатическата лига


Три поред за Берое Стара Загора в Адриатическата лига
(сн. БК Берое Стара Загора)
27-10-2016 21:16

Берое Стара Загора записа трета поредна победа в Адриатическата лига за жени. Българският тим остава непобеден, след като днес се наложи като гост над босненския Плейоф Хепи с резултат 58-52. Старозагорки еднолично оглавяват временното класиране в група А и са единственият отбор без загуба в нея до момента. Босненките пък са с актив 1-1. Следващият мач на българския тим е домакинство на сръбския ЖКК Кралево на 2-ри ноември (сряда).

 

Българският отбор започна мача със силна защита и успя бързо да се откъсне напред, като направи серия от 13-1 в първите минути. Домакините обаче реагираха бързо и завършиха периода със серия от 11-2, за да се приближат само на 3 точки. Малко след началото на втория период Плейоф Хепи изравни и след игра кош за кош до почивката имаше точка аванс при 29-28.

 

Домакините започнаха второто полувреме по-силно и поведоха със 7 точки. Берое обаче не позволи по-голямо откъсване на съперника и малко по малко стопи дефицита си до края на третия период. В последните секунди от него българският отбор поведе с точка за 48-47, а изходът от мача остана да се реши в заключителни период. Разигралата се в края на третата десетка Джазмин Пъркинс продължи да наказва противника и помогна на Берое Стара Загора да поведе с 54-47 при 5 минути до края. Отборът игра стабилно в следващите минути и успя да задържи преднината си, за да си тръгне с победа.

 

Моник Рийд записа дабъл дабъл за победителките – 16 точки и 15 борби и отне 5 топки. Джазмин Пъркинс добави 13 точки, 9 борби и 7 отнети топки, а с 10 точки и 4 борби се отчете Келиндра Закъри. Тимът хвана с 10 борби повече от съперника си – 53-43 и предизвика цели 28 негови грешки, извършвайки 19 от своя страна.

 

За Плейоф Хепи Анджела Делич завърши с 18 точки и 6 борби, а по 10 отбелязаха Николина Делич, Инес Корда и Йована Маркович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПЛЕЙОФ ХЕПИ - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА A НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Плейоф Хепи, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи