Везенков с ключова роля за успех на Барса


Везенков с ключова роля за успех на Барса
28-10-2016 23:58

Барселона записа втори успех в Евролига въпреки множеството контузени титулярни играчи. Тимът на Александър Везенков надигра трудно Брозе Бамберг със 78-74, след силна последна част, а българинът бе в основата за успеха с добра игра в защита в края и два успешни фаула. Така до момента „каталунците” са 2-2 в надпреварата, а в следващия кръг на 3 ноември гостуват на Макаби Тел Авив.

 

Българският национал реализира общо 9 точки и 2 борби за близо 15 минути в игра.

 

Барса започна по-добре мача, но Бамберг се върна и след оспорвана втора четвърт обърна на почивката. След подновяването на играта продължи да върви кош за кош, за кратко каталунците поведоха със 7, но гостите намалиха отново. Воден от Тайрис Райс тимът на Барцокас контролираше играта в последния период. 19 секунди преди края Бамберг стопи до 4 пасив при 72-76 и последва кош за гостите, с който те намалиха до 2 точки разлика 6 секунди преди края. Последва таймаут, след който Везенков бе фаулиран и вкара и двата. Немците имаха последно нападение, в което стреляха от тройката, но 21-годишният българин направи чадър и успехът остана в ръцете на Барса.

 

Плеймейкърът Тайрис Райс бе в основата за победата с 18 точки и 6 асистенции, а 13 имаше Виктор Клавер. По 11 добавиха Стратос Перпероглу и Анте Томич. Участие в мача не взеха отново капитанът Хуан Карлос Наваро, Джъстин Доуман, Шейн Лавал и Пау Рибас. Дебют за сеозна направи Петери Копонен, който катастрофира преди няколко седмици и се възстановяваше дълго.

 

За Бамберг Фабиен Козьо и Даниел Тайс отбелязаха по 19 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - БРОЗЕ БАМБЕРГ

 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГА, СЕЗОН 2016/2017

 

 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В РЕДОВНИЯ СЕЗОН НА ЕВРОЛИГАТА

 

 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН В ЕВРОЛИГАТА

 

 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН В ЕВРОЛИГАТА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи