БФБ отново подкрепя кампанията Спешъл Олимпикс


БФБ отново подкрепя кампанията Спешъл Олимпикс
18-11-2016 20:54

 

За поредна година Спешъл Олимпикс България ще си партнира с БФБ и НБЛ за промоционална кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс 2016. Това ще стане в периода 26 ноември - 4 декември, а целта е да се разшири достъпа до спорт на нашите сънародници с интелектуални затруднения и да бъде променен техния живот чрез баскетболната игра.


Баскетболната седмица се осъществята в партньорство между ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 година. Оттогава броят на баскетболистите нараства от 13 000 до цели 60 000 в цяла Европа.


На 2 декември 2005 година БФБ беше сред първите български спортни организации, които се присъединиха към Декларацията за достъпа до спорт, чрез която изрази своята воля да бъде естествената среда, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения да тренират целогодишно, да изявяват своите постижения и да споделят своите дарби и създават приятелства в местните общности.


От десет години баскетболната общественост в България отбелязва своето съпричастие към европейската инициатива, като по време на официалните мачове състезателите играят с лентите "Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България."


До 25 ноември на клубовете ще бъде изпратен пакет с промоционалните ленти. Затова по време на мачовете между 26 ноември и 4 декември състезателите ще играят с въпросните ленти в знак на подкрепа.


Съпричастието на баскетболните клубове е ключово за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения в България, за създаването на позитивни обществени нагласи, благоприятстващи пълноценна социална реализация на тези наши сънародници, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи