Националките излизат за чест срещу Гърция


Националките излизат за чест срещу Гърция
19-11-2016 10:56

Днес българският национален отбор за жени ще изиграе петия си мач от квалификациите за Евробаскет 2017. Той е срещу Гърция и е първи от двата, които ще се проведат в настоящия квалификационен прозорец. Първите четири мача бяха изиграни през ноември миналата година и февруари тази.

 

Отборите ще се срещнат от 16:00 часа в Халкида, а за България мачът по-скоро е за чест. В първия сблъсък между отборите гъркините победиха с 34 точки разлика в Русе. До момента българките са с победа и три загуби и заемат третото място в групата, а Гърция е на второ с 3-1.

 

В първия мач между отборите преди близо година България вкара само 40 точки, а най-силни за съперника бяха Евантия Малци и Стиляни Калциду. За България 11 точки вкара Радостина Димитрова, а Жаклин Златанова хвана 12 борби.

 

За първи път националния екип ще облече Диана Войнова, а в състава е и Христина Иванова. В сравнение с последното събиране на отбора в състава няма да бъдат Жаклин Златанова и Стефка Митева.

 

Макар и аутсайдер, отборът ни трябва да бъде максимално мобилизиран, защото всеки един международен мач има своето значение за бъдещето на отбора. Националките ни ще бъдат освободени от напрежение и мачът може да им бъде единствено от полза – за опит, самочувствие и поглед към бъдещето.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Евробаскет 2017 - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи