Гърция отново бе прекалено силна за България


Гърция отново бе прекалено силна за България
19-11-2016 17:59

Женският национален отбор на България допусна четвърта загуба в група F от квалификациите за Евробаскет 2017. Нашите гостуваха на Гърция и се бориха , но в крайна сметка отстъпиха с категоричното 67-95. Силна серия на гъркините във втората част се оказа решаваща за успеха им, тъй като след нея разликата нарастна сериозно, а в последните минути на мача и я увеличиха. Въпреки това българките показаха по-добра игра срещу съперник, който преди година ги би с 34 точки разлика в Русе. В сряда (23 ноември) България ще изиграе последния си мач от квалификациите като гост на Швейцария. 

 

Нашите започнаха по-лошо и допуснаха съперника да поведе с 9-2. След това обаче българките се разиграха и не само се доближиха, а дори и поведоха за кратко. Гърция обаче си върна водачеството след първата част, а във втората направи серия от 10-0 за преднина от 12 точки. Точно преди паузата тя стигна и до 17, но тройка на Костова я свали до 14 след 20 минути игра. С добро начало на второто полувреме българките свалиха пасива си до 8 точки, но тогава съперника отговори със 7-0 и пак увеличи. Това на практика доуби интригата и до края срещата се доиграваше, като в последните минути домакините вдигнаха с още преднината си.

 

Най-резултатна за нашите бе Радостина Димитрова, която вкара 18 точки. Милена Томова се включи с 15, а Радостина Димитрова от Монтана 2003 имаше 8.


За домакините над всички бе ветеранката Стиляни Калциду с 20 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ГЪРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България - жени, Евробаскет 2017 - жени, Гърция - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи