Таня Гатева: Амбицирана съм от новото предизвикателство


Таня Гатева: Амбицирана съм от новото предизвикателство
24-11-2016 10:16

Преди седмица стана ясно, че новият старши-треньор на Берое Стара Загора ще бъде Таня Гатева. Тя започна сезона начело на девойките на Славия, a преди това работи в Септември 97 и Шампион 2006, където постига и най-големите си успехи акто треньор. През последните няколко години Гатева работи неотлъчно и с националните отбори на България за кадетки. Таня Гатева бе любезна да даде интервю пред BGbasket.com за новото предизвикателство, което я очаква начело на Берое Стара Загора, както и раздялата и с един отбор, който гради от години.

 

- Трудно ли прие да станеш треньор на Берое Стара Загора и кога дойде предложението към теб?

- Да си призная бях много изненадана от предложението да поема отбор от професионалната лига , но въпреки това усещах увереност в себе си, че мога да се справя и съответно до крайно решение се стигна бързо.

 

- Как прие тази възможност и какво означава тази стъпка към теб?

- Това е добра възможност за моето развитие като треньор и предизвикателството да работя на по-високо ниво. Добрата селекция и отличните условия също събудиха моя интерес. Благодаря на ръководството на клуба за тяхното решение да гласуват доверие на млад треньор като мен и се надявам да го оправдая по най-добрия възможен начин.

 

- Как момичетата от Славия приеха твоето напускане и кой ще продължи да води отбора в А група?

- Наистина беше много тежко както за мен, така и за тях. Много е трудно за мен, защото тези деца реално са пораснали пред очите ми и заедно с техните родители се опитваме да възпитаваме най-напред добри и отговорни хора и след това отлични ученици и състезатели. Убедена съм, че въпреки така стеклите се обстоятелства, те ме разбират, получих пълната им подкрепа и увереност, че ще продължат да тренират упорито и да се развиват като състезателки с новата и амбициозна треньорка Силвия Пеева.

 

- Познаваш ли отбора на Берое, работила ли си до сега с някои от състезателките или с някой от треньорския щаб?

- Не мога да кажа, че познавам отбора много добре, а с някои от състезателките съм работила в женския отбор на Левски. С колегите от треньорския щаб сме само познати, но мисля,че при едно добро сътрудничество от всички страни, бихме могли да постигнем добри резултати.

 

- Берое Стара Загора е отбор с големи амбиции, който се представя много силно в Адриатическата лига до момента и е лидер без нито една загуба. Какво мислиш ти за представянето му и за отбора като цяло?

- Представянето в Адриатическата лига е силно, но тепърва предстоят сериозни мачове като гости, както и в българското първенство. Мисля,че са един отбор с добра селекция и тепърва ще работя за това отбора да изглежда като един силен европейски отбор и да играе бърз, комбинативен и атрактивен баскетбол.

 

- Дълго време работиш с подрастващи, както и с националните отбор и на България в женска част. Ще се занимаваш ли и сега под някаква форма с подрастващи?

-В момента ръководството и клуба работи усилено върху това да се събират и обучават начинаещи деца и смятам да помогна с каквото мога за изграждането на млади състезатели, но на този етап приоритет ще бъде женския отбор Берое Стара Загора.

 

- Много хора свързват името ти с школата на Шампион 2006, можеш ли да кажеш какво беше тя за теб?

- В този клуб пораснах много. Шампион 2006 е като мой роден клуб след Септември 97. Там започнах, учих се, борих се, с много труд и усилия спечелих доста призови места, както и шампионски титли. Това са моменти в треньорската ми кариера, които никога няма да забравя. Никой никога не трябва да забравя от къде е тръгнал, независимо да къде ще стигне. Аз мисля, че съм тръгнала от най-трудното - да събереш, покажеш и накараш децата да заобичат играта с оранжева топка и най-вече да ги убедиш да останат в залата.

 

- Какви са амбициите ти като старши треньор на едни от най-добрите отбори у нас и с какви мисли тръгваш към Стара Загора?

- Амбицирана съм от новото предизвикателство. Целите както на мен, така и на ръководството, са големи. Ще се борим за три финала. Мислите ми са положителни, колкото и да ми е трудно в момента. Мисля, че успехите се постигат с много труд, с характер, с правилни решения и не на последно място - на честна игра и феърплей. Времето ще покаже какво ще се случи. Пожелавам ползотворна работа както на всички състезателки, така и на треньорския щаб и на ръководството на баскетболен клуб Берое Стара Загора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Таня Гатева, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи