Черно море -2 спря серията на Шумен, ИУ Варна със 7-0


Черно море -2 спря серията на Шумен, ИУ Варна със 7-0
(сн. BGbasket.com)
27-11-2016 20:55

Черно море Тича -2 победи трудно Шумен с 93-91 като домакин в мач от осмия кръг на мъжката А група, източен регион. Така тимът записа четвъртата си победа и има 3 загуби за трето място във временното класиране, а серията от три поредни успеха на шуменци беше прекъсната и те са втори с 5-2 до момента.

 

Мачът беше много оспорван, а отборите спечелиха по две части от него. Варненци бяха напред през цялото първо полувреме, но съперникът успя да се задържи само на 4 точки от тях на почивката. След обрати и интересна трета четвърт отборите започнаха последната при равенство – 70-70. Драмата се запази до самия край, като при оставащи 95 секунди Шумен водеше с две точки, но Мартин Коцев и Цветомир Куртев вкараха поредни кошове за домакините и изведоха отбора си напред, а след като не получиха точки до края, спечелиха. Коцев бе над всички за победителите с 36 точки (7/10 от тройката) и по 4 борби и асистенции. 26 точки наниза Мартин Стефанов, а 18 и 8 борби регистрира Кристиян Кръстев. За Шумен Васил Михайлов записа 22 точки, 14 борби и 5 асистенции, а с 16 плюс 14 борби се отчете Андрей Иванов.

 

ИУ Варна пък продължава да е едноличен лидер в региона със 7 победи и бвз загуба, след като днес му беше присъдена служебна победа с 20-0 в мача срещу Черноморец, на който трябваше да бъде домакин. Бургазлии не са имали възможност да пътуват за срещата и тя не се състоя.

 

В третия мап от региона за кръга Делфин записа победа като гост над Академик Варна с резултат 86-75. Това е втора поредна победа и общо втора за бургаския отбор, като той има и 3 загуби и дели петото място с Дунав Русе, който е със същия актив. За варненци това беше шесто поредно поражение, а те са само с една победа.

 

Отборите си размениха по една силна част през първото полувреме и на почивката гостите водеха само с 2 точки. Прeз по-голямата част от трети период Делфин беше напред в резултата, но в самия му край домакините изравниха, а след това и поведоха с 2 точки за 60-58. Игра кош за кош доведе до 75-75 при две минути до сирената, след което бургазлии решиха мача, вкарвайки цели 11 точки срещу нито една на съперника си.

 

За победителите Димитър Рошманов наниза 24 точки и добави 6 борби и 4 асистенции. 21 плюс 13 борби добави Манол Тончев, а 17 плюс 11 борби и 6 асистенции - Андрей Илиев. За Академик Валери Житарски наниза 23 точки, а 17, заедно с 8 борби и 5 асистенции регистрира Симеон Савов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ВАРНА - ДЕЛФИН

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА -2 - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ИЗТОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Академик Варна, Делфин, ИУ Варна, Черноморец, Черно море Тича -2, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи