Барселона спря лошата серия в Евролигата срещу ПАО и Паскуал


Барселона спря лошата серия в Евролигата срещу ПАО и Паскуал
(сн. euroleague.net)
02-12-2016 23:46

Барселона прекъсна серията си от три поредни загуби в Евролигата, след като победи Панатинайкос като домакин със 72-57 в мач от десетия кръг. Александър Везенков и съотборниците му изиграха страхотна трета част, в която се откъснаха напред и си осигуриха победата. Начело на ПАО е бившият треньор на Барса Шави Паскуал, който бе уважен от домакините при завръщането си в Барселона и получи специален плакет.

 

До момента и двата отбора са с по 5 победи и загуби и са веднага след челната четворка заедно с още няколко тима със същия актив. В следващия кръг Барселона гостува на Анадолу Ефес, а Панатинайкос посреща Галатасарай.

 

Отборите изиграха първа част, преминала кош за кош и логично в края й резултатът беше равен. Барса беше напред през целия втори период и на почивката имаше 5 точки преднина при 36-31. Ключова в мача беше третата част, в която домакините затегнаха защитата и позволиха само 9 точки в коша си, а запазиха ефективността си в нападение и поведоха със 17 точки. В последната десетка ПАО направи силна серия и свали разликата под 10 точки, но не застраши водачеството на Барса, който си върна стабилната преднина в края.

 

Везенков се включи отлично за победителите, като за 15 минути на терена наниза 12 точки – 3/5 опита за две и 2/2 за три, за да стане втори по резултатност в отбора си, а добави и 5 борби. Анте Томич вкара 16 точки и хвана 6 борби.

 

За Панатинайкос Джеймс Фелдайн и Ник Калатес нанизаха по 13 точки, а с 12 се отчете Крис Сингълтън.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Барселона, Испания


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - ПАНАТИНАЙКОС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН В ЕВРОЛИГАТА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В РЕДОВНИЯ СЕЗОН НА ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН В ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН В ЕВРОЛИГАТА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона, Панатинайкос, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи