Повторение на Суперкупата в днешния кръг на НБЛ


Повторение на Суперкупата в днешния кръг на НБЛ
03-12-2016 12:12

Днес предстои 8-и кръг на НБЛ, а в него ще видим повторение на мача за първата Суперкупа на България между шампиона на България и носителя на Купата – Лукойл Академик и Рилски спортист, която бе спечелена драматично от тима на Тони Дечев. Именно тази среща ще бъде предавана на живо по БНТ HD, а в интернет  пък ще се предава и двубоя Ямбол-Черно море Тича като всички срещи днес са с начален час 18:00.

 

Рилски спортист – Лукойл Академик

Лукойл Академик и Рилски спортист се срещат за втори път този сезон, след като се изправиха веднъж и в мача за Суперкупата преди официалния старт на НБЛ. Шампионите постигнаха следващата си цел да продължат във втора фаза на ФИБА Къп, докато самоковци отпаднаха и сега ще се борят да покажат най-доброто от себе си в българския шампионат. Рилецо имаше мач за последно на 23 ноември от турнира за Купата на ФИБА Европа, където постигна грандиозна победа а над турския Бюючекмедже. В миналия кръг на НБЛ тимът на Людмил Хаджисотиров почива миналия кръг, а преди това допусна изненадваща тежка загуба от Берое. Шампионите от Лукойл победиха трудно Берое и днес ще се опитат да запазят лидерството си в класирането.

 

Берое-Академик Бултекс 99

Берое приема у дома Академик Бултекс 99, за да се върне на победния ход, след загубата от Лукойл Академик в последния кръг. В Правец старозагорци бяха много близо до успеха, но изпуснаха съперника в последните минути. Пловдивчани от своя страна са в много добър подем с равен актив с първите отбори от 4 победи и само 2 поражения, но страдат от редица контузени. Тази седмица в отбора пристигна нов американец – крилото Тео Джонсън, но не е сигурно, че той ще дебютира днес.  За мача в Стара Загора със сигурност отпадат Васил Бачев и Васил Александров, а Илко Нанев и плеймейкърът Оскар Белфийлд са все още под въпрос. В лагера на старозагорци се завръща хърватският център Степан Тешия, а с контузии остават гардът Юрай Сегарич и Тенчо Тенчев.

 

Спартак Плевен – Балкан

Спартак Плевен има само 2 победи този сезон, но винаги готви изненади и е заплаха за всеки съперник в своята зала „Балканстрой”.  трудна за всеки дори за шампиона Лукойл Академик ,който претърпя единственото си поражение там. Ботевградчани започнаха лошо сезона,но са в серия от три поредни победи и със сигурност ще се опитат да запазят добрия ритъм, в който навлязоха. Тимът все още се обиграва, тъй като е с напълно нов състав, а скоро пристигна и ново попълнение. Мачовете между двата тима с приятелски агитки винаги са били много драматични, а със сигурност и днес няма да изневерят на тази традиция.

 

Ямбол – Черно море Тича

На Черно море Тича предстои тежко гостуване в Ямбол, защото тимът на Петър Петров  няма загуба у дома този сезон и показва доста стабилна игра. Отборът разчита предимно на 6,7 играчи, но Николай Върбанов е в много добра форма, а заедно със Станислав Говедаров и Венцислав Петков са основни двигатели в отбора в последните мачове. Капитанът и Стоян Петков бяха с контузии в последните мачове и не е ясно дали са напълно възстановени. Варненци постигнаха първата си победа едва в миналия кръг на НБЛ срещу Левски 2014, но все още страда от контузени играчи. И през тази седмица извън игра ще бъдат Веселин Георгиев и Филип Дедиер, а отборът ще се опита да продължи агресивната си игра от последния кръг, за да запише нова победа. Двата тима  изиграха няколко контроли по между си пред сезона, но ямболии са с доста променен състав от тогава и нищо не е сигурно. 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи