Везенков пред BGbasket.com: Работата с националния отбор ми помогна много


Везенков пред BGbasket.com: Работата с националния отбор ми помогна много
03-12-2016 15:10

Барселона победи Панатинайкос като домакин в последния кръг на Евролига и се върна на победния ход, след като бе в серия от три поредни загуби. Българският национал Александър Везенков се включи силно с 12 точки и 5 борби за 16 минути игра, а след мача бе любезен да разговоря с главния редактор на BGbasket.com Любомир Нешев. Ето какво каза той пред него:

 

"Беше много трудно, защото след три мача, които загубихме не бяхме в добро състояние. Момчетата показаха най-стабилна игра в защита най-вече в третата част момчетата и те дадоха тази разлика. Мисля, че се справихме добре в този аспект. В нападение мисля, че можеше и по-добре, но пак бяхме малко нервни. Имаме 17 грешки, което е много за нормален мач. За такъв може да го приемем. Вече чакаме само капитана да се върне, иначе всички без Пау Рибас са тук.

 

Когато играехме със седем човека, беше трудно, но не търсим причини или извинения в друго защо губим. Винаги се борим докрай, но в последните три мача не показахме такава борбеност. В баскетбола винаги можеш да загубиш, в Евролигата всеки може да падне от всеки, но трябва да се бориш. Мисля, че в този мач ние го направихме.

 

За моята игра много ми помогнаха работата през лятото и мачовете с националния отбор. Мога да твърдя, че помага на всеки състезател. Помага ми и това, че съм тук вече втори сезон и вече познавам обстановката. Треньорите ми дават съвети всеки ден. Може понякога да ми се карат повече, но това е нужно, за да се израстне. Трябва и като ми дадат шанс да съм готов. Чувствам се все по-добре и се надявам да продължа да играя на по-високо ниво. Всичко започва от защитата, където трябва да си много стабилен. В нападение пък просто трябва да си точен и да не правиш грешки, да взимаш верните решения. Има много неща, които трябва още да подобрявам, затова работя всеки ден и искам да ставам по-добър

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Барселона, Испания

 

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи