Лукойл Академик спря устрема на Рилецо след силна трета част


Лукойл Академик спря устрема на Рилецо след силна трета част
(сн. lap.bg)
03-12-2016 20:02

Лукойл Академик удържа Рилецо в повторение на мача за Суперкупата и едно от дербитата на кръга. Тимът на Тони Дечев победи самоковци с 94-90, след много силна трета четвърт и постигна седма победа в НБЛ. Така шампионите запазиха еднолично лидерство в първенството с актив 7-1, а съперникът им е 4-3 и отстъпи второто място на Берое, който победи днес Академик Бултекс 99. Душан Цветкович пропусна двубоя за Рилски заради прищипан нерв на кръста, а Христо Захариев бе дисквалифициран в средата на втория период. В следващия кръг Лукойл Академик почива, а самоковци гостуват на Академик Бултекс 99.

 

Лукойл Академик започна по-силно мача като поведе с 8 точки в първия период, но Рилецо отвърна със серия 9-0 след много добра стрелба и успя да обърне на два пъти в резултата. Самоковци продължиха в по-добър ритъм и втората, в която вдигнаха аванс след много борбеност. В средата на втория период Христо Захариев бе дисквалифициран при смяна, а Лукойл изпусна доста стрелби и допусна грешки, а това позволи на самоковци да дръпнат с 8 точки за първи път. В края на периода Лукойл изравни отново, но тройка на Келвин Паркър веднага върна аванса на домакините, които излязоха в почивка с малък аванс, водени от Делич.

 

Второто полувреме започна доста нервно за домакините, които не можеха да отбележат близо 4 минути и направиха доста грешки, а Лукойл направи серия 7-0 и след по-добра защита обърна в резултата.  Гостите направиха пълен обрат и поведоха с цели 12 точки. До края на мача Лукойл запази аванс като самоковци стопяваха на няколко пъти под 10 точки. Самоковци свалиха до 3 точки 12.9 секунди преди края. Последва фаул срещу Дани Гибсън, който вкара. След него и Великов бе фаулиран, който вкара единия за 94-90 и победата остана в ръцете на Лукойл Академик.

 

Максим Корниенко бе най-резултатен за успеха с 24 точки и 7 борби, а 22 отбеляза Дани Гибсън. Стив Зак завърши с 12 точки и 7 борби.

 

 За Рилецо над всички с 21 точки и 7 борби бе Ненад Делич. Йордан Бозов реализира 20,  ас 16 точки и 7 асистенции се включи Келвин Паркър. Златин Георгиев завърши с 11 точки и 6 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи