Йордан Минчев сред номинираните за Най-добър млад спортист за 2016


Йордан Минчев сред номинираните за Най-добър млад спортист за 2016
10-12-2016 17:04

За шеста поредна година сайтът за детско-юношески спорт Viasport.bg организира анкета за Най-добрия млад спортист на България.

 

Сред номинираните в класацията има и име от баскетбола - Йордан Минчев, който стана най-добър реализатор на европейското за юноши в дивизия В с по 22.4 точки на мач, а записа и по 8.1 борби и 3.0 асистенции и бе избран в идеалната петица на първенството. Той премина в турския Гранд Фенербахче, с който в момента играе в Евролигата.


Допитването е само до спортните журналисти, които ще определят Златната десетка при подрастващите за 2016 г. Всеки представител на медия има право да посочи 10 спортисти, подредени от първо до десето място. Единственото условие е състезателите да са на възраст до 19 години, като влиза и набор 1997 г.


За пети пореден път ще бъде излъчен и отбор №1 на България, а за четвърти - треньор №1 за подрастващи. И при двете категории важи възрастовото ограничение до 19 г., като при треньорите, естествено, то е за възпитаниците им.


Периодът за гласуване е от днес, 10 декември 2016 г., до 20 декември 2016 г. включително.


За улеснение на гласуващите Viasport.bg е изготвил списък с номинации с изричната уговорка, че той не е ограничителен и всеки журналист може да посочи имена и извън него.


И тази година успехите и спечелените медали от младите български спортисти са много повече от посочените в списъка ни и осъзнаваме, че много заслужили състезатели са останали извън него. Ние обаче сме сигурни, че най-добрите им изяви тепърва предстоят.


Резултатите от допитването ще станат известни по време на церемонията по награждаване, която ще се проведе през януари 2017 г.

 

Номинациите за 2016 г. - ВИЖТЕ ТУК

 

Вижте резултатите от класацията за 2015201420132012 и 2011 г.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Най-добър млад спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи