Как се представиха съперниците на националите в евроквалификациите


Как се представиха съперниците на националите в евроквалификациите
(сн. fiba.com)
10-12-2016 14:10

Днес беше изтеглен жребият за предварителните квалификации за Световното първенство през 2019 година. В тях участие ще вземе и българският национален отбор, който се падна в група С Беларус и Португалия.

 

Предварителната квалификация ще се проведе през лятото на 2017 година – между 2 и 19 август, като отборите ще изиграят по домакинство и гостуване на всеки от съперниците си в групата. Най-добрите два отбора от група ще продължат към квалификациите за световното, в които ще участват общо 32 тима. Първият прозорец за тях ще бъде през есента на 2017.

 

И двата противникови за България отбори – Беларус и Португалия бяха част от група D на проведените това лято квалификации за Евробаскет 2017. Беларус завърши на трето място в групата с по 3 победи и 3 загуби, а Португалия – на четвърто с победа и 5 загуби.

 

Отборът на Беларус е доста сериозен. Той нанесе и единствената загуба на Полша в група D заедно с Полша и Естония. Най-силен беше баскетболистът на УНИКС Казан Арцьом Парахоуски, а впечатление прави равностойното разпределение на времето и отговорността между деветима баскетболисти по време на евроквалификациите.

 

Единствената победа на Португалия пък дойде именно срещу Беларус след отличен мач на Жоао Гомес и Жозе Силва. Именно на тях основно разчиташе и целият отбор по време на квалификациите, а португалците със сигурност са преодолим съперник.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Португалия, Беларус, Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи