Хасково 2012 ще обжалва решението на съда


Хасково 2012 ще обжалва решението на съда
Мелникова игра в Хасково през 2014 година
28-12-2016 11:50 | haskovo.marica.bg

Преди дни стана ясно, че беларуската баскетболистка Тацяна Мелникова е осъдила Хасково 2012 за неизплатени трудови възнаграждения. Това е станало с решение на Хасковския районен съд, като става въпрос за периода февруари - март 2014 година.


От ръководството на вицешампиона в женското ни първенство реагираха и обявиха, че ще обжалват.


“Как така вече 5 сезона нито една качествена баскетболистка не се оплака, че се отнасяме непочтено и избирателно към дадени състезателки, а това стори Тацяна Мелникова.


Учудваме се как един обикновен граждански спор става толкова нашумял, при положение, че казусът още не е приключил, за да се слага краен статут. Такива казуси възникват, когато състезателките са приети в организацията ни да защитават цветовете на отбора по възможно най-професионалния начин, а те не го правят. Считаме, като абсолютно недопустимо и непрофесионално състезателка да се обръща към своя колежка с думата "блят", и този процес да ескалира. Считаме, като абсолютно недопустимо и непрофесионално, състезателка, включила се на полусезон в професионален отбор, да бъде в катастрофално слаба форма, след операция и невъзстановена, и в същото време да има претенции.


Ние като професионален клуб сме били и ще продължаваме да бъдем категорични, такива прояви да бъдат санкционирани, както сме направили и в съответния случай, с наложени глоби за слаба форма и непристойно отношение със съотборничките. Хасково 2012 не толерира подобно поведение, защото всяка една баскетболистка в отбора трябва да носи и отговорност за поведението си на терена. За нас казусът е сведен до наложени глоби, по подписан от състезателката вътрешен правилник, за непрофесионално отношение, а не за неизплатени от страна на клуба месечни възнаграждения. За слабите резултати на състезателката свидетелства и нейната официална статистика. И когато един състезател се самоотлъчи от отбора си без предупреждение, не следва да има каквито и да е искания. През Хасково 2012 са минали близо 30 чуждестранни състезателки, като всички професионално изпълнили ангажиментите си, са получили в замяна и професионално отношение от наша страна. Доказателство за това е й първата драфтирана бахамка Уолтия Рол, която изкара сезон в женското НБА, и отново се върна в Хасково 2012. Нивото и професионализмът на състезателките предопределят и тяхната кариера," коментираха темата от ръководството на клуба.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи