Берое спечели без напрежение в Ямбол


Берое спечели без напрежение в Ямбол
(сн. lap.bg)
30-12-2016 19:37

Берое спечели последната среща в българския баскетбол за 2016 година. Заралии гостуваха на Ямбол и без много напрежение постигнаха успех с 83-57. Беройци поведоха във втората част и държаха аванс до края, въпреки опитите на домакините. Те пък се бориха, докато бяха свежи в първите 25 минути, но фактът, че Венци Петков отсъстваше, а пък в началото на мача Цветослав Острев излезе поради травма се окажа прекалено тежък фактор. Така беройци завършиха третата четвърт силно и с това отказаха съперника. След този кръг заралии заемат второто място с баланс 8-3, докато Ямбол е осми с 3-7. В първия кръг за новата година Берое ще приеме Спартак Плевен, а ямболии ще гостуват на Рилски спортист. 

 

След равностойна първа част Берое успя да се откъсне във втората. Малко след началото й гостите дръпнаха в резултата и водеха с малко, като преднината стигна и до 9 точки. На почивката падна до 6, като ямболии имаха шанс и да намалят още, но пропуснаха. Четири минута след паузата домакините се доближиха на само 2 точки, а изпуснаха и опит от тройката след това. От този момент до края на частта обаче Берое отговори със серия от 14-2 за аванс от 14 точки, който бе повече от достатъчен. В последната четвърт нямаше никаква интрига, а настроението по трибуните бе вдигнато единствено от невероятна тройка на Стойо Чолаков в последната секунда на една атака и от страхотна алей ъп забивка на Николай Николов. Гостите пък не спряха да играят агресивно и увеличиха преднината си.

 

Най-резултатен за успеха на гостите стана Брандис Рейли-Рос с 14 точки, като добави и 4 асистенции. Цели четирима състезатели пък вкараха по 12 точки - Тихомир Желев, Тодор Тодоров, Шейн Гибсън и Омари Гудул. Последният пък заслужава много поздравление за духа си, тъй като по-рано днес е починал баща му, но въпреки това центърът от Конго е изявил желание да играе.


За домакините 15 точки и 10 борби имаше Николай Върбанов, а толкова отбеляза и Стойо Чолаков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи