Стефан Михайлов: Трябва да се помисли как да се привлекат повече отбори


Стефан Михайлов: Трябва да се помисли как да се привлекат повече отбори
(сн. lap.bg)
31-12-2016 19:02

В навечерието на новата 2017-а година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши-треньорът Монтана 2003 Стефан Михайлов:

 

- Каква година изпращате?

- Изпращам добра година. Живи и здрави сме, което е най-важното. С отборът на Монтана също имах добра година. Постигнахме целите, които си бяхме поставили, а започнахме по добър начин и новият сезон. Вдигнахме и нивото на тима с участието в Адриатическата лига, където също се представяме на ниво. Годината е успешна и добра.


- Каква е оценката Ви за женското първенство към момента?

- Първенството е несериозно, да не кажа и малко смешно с участието само на пет отбора. Мисля, че има само една държава в Европа със само три отбора в първенството. Ние сме с пет, а единият не е конкурентноспособен. На половината от шампионата имаме само пет мача и трябва да се помисли нещо, за да могат да се привлекат повече отбори. Първенството е несериозно и непривлекателно дори за самите състезателки. За сметка на това обаче до момента има три отбора, които са много качествени и играят добър баскетбол. Четох в медиите, че в четвъртия отбор пък има промени, така че по всяка вероятност след нова година нещата ще станат още по-интересни и ще има равностойни мачове. Големият минус обаче наистина е малкият брой срещи и малкият брой участници.


- Какво си пожелавате за новата година?
- Да сме живи и здрави. Ще се опитаме да задържим завоювани позиции от тази година. Ако успеем да го направим, всичко ще бъде наред.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи