Берое оцеля в драма с продължение в Прищина


Берое оцеля в драма с продължение в Прищина
(сн. balkanleague.net)
10-01-2017 22:00

Берое спечели много важна победа в група А на SIGAL UNIQA Балканска лига. Заралии сториха това при гостуването на шампиона Сигал Прищина след 94-86 в драма с продължение. Българският отбор водеше с двуцифрена разлика доста време, но не успя да я запази, а в края бе близо до поражение. В допълнителните пет минути обаче "зелените" имаха повече сили и енергия от съперника, с която успяха да стигнат до успеха. Той е пети за тима в групата, като има и три загуби. Това не гарантира на 100% продължаване във втората фаза, тъй като при много сложна въртележка Берое може да отпадне. Следващата седмица обаче тимът приема Теодо, а тогава въпросителните вероятно ще отпаднат.

 

През първата част играта бе равностойна, като все пак домакините имаха малък аванс. В първите минути на втората част нещата останаха такива преди Берое да се разиграе. След няколко добри атаки и грешки на съперника заралии направиха супер серия от 13-0, за да поведат с 12 точки. В следващите минути те запазиха преднината си и тя остана такава и на почивката.

 

Начало от 7-0 на третата четвърт позволи на домакините да намалят, но пък Берое отговори с 8-0. За съжаление заралии не запазиха преднината си и постепенно косоварите се доближиха, а малко преди края на частта и изравниха. Все пак тя завърши с аванс от 2 точки за гостите, които стана и 4 в първата минута на последния период. Тогава обаче Сигал Прищина отговори със серия от 10-0 за преднина от 6 точки. След това тя се задържа, но с поредица от 8 беройци излязоха напред с 2 точки при 90 секунди до края. Домакините отговориха с тройка на Хайндс, след което такава пропусна Тенчев. Последва обаче грешка на косоварите и нарушение срещу Раднев, който изравни с един успешен наказателен удар при 29.5 секунди на часовника. В последната си атака домакините не се организираха добре и пропуснаха, а стрелбата на Желев от центъра не бе успешна.

 

В продължението Берое реши всичко в първите три минути. В тях заралии нанизаха 8 безответни точки, което се оказа достатъчно за победата.

 

Най-резултатни за победата бяха Тихомир Желев и Брандис Рейли Рос с по 19 точки, като първият имаше 9 борби, а вторият 5 асистенции. Добре се включи и Тенчо Тенчев с 15 точки.


За домакините най-силно игра Дрильон Хайризи с 26 точки и 7 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИГАЛ ПРИЩИНА - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи