Сашо Янев ще играе в хърватски гранд


Сашо Янев ще играе в хърватски гранд
(сн. lap.bg)
11-01-2017 18:50

Александър Янев осъществи сериозен трансфер, научи BGbasket.com. 26-годишният национал ще играе в хърватския гранд Задар, с който ще участва и в Адриатическата лига.

 

До момента 203-сантиметровото тежко крило бе част от македонския Кожув, към който премина в началото на декември месец с отворен договор. Утре той ще изиграе последния си мач за отбора срещу Сигал Прищина в Балканската лига, след което в петък ще се присъедини към Задар. Този сезон Янев стартира в България с родния Черно море.

 

В момента Задар заема осмо място в хърватското първенство с актив 7-5. В Адриатическата лига тимът е десети с актив 6-11.

 

Припомняме, че през сезон 2008/2009 друг българин - Деян Иванов също носи екипа на хърватския гранд.

 

Миналия сезон Янев започна с Левски 2014, след което премина през Аржентина и Франция. По-рано в кариерата си Янев игра в Лукойл Академик, както и в Австрия, Гърция и Испания. През лятото варненецът изигра силни квалификации за Евробаскет 2017 с националния отбор, като записа средно по 12.5 точки и 4.7 борби.

 

Задар е двукратен шампион на Хърватия през 2005 и 2008 година. Тимът е 6 пъти носител на Купата на страната и един път шампион и в Адриатическата лига през 2003 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сашо Янев, Задар
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи