Йордан Минчев с престижно място в класацията за най-добрите млади спортисти на България


Йордан Минчев с престижно място в класацията за най-добрите млади спортисти на България
(сн.Тони Тончев, BGbasket.com)
14-01-2017 14:50

Юношата на Левски и играч на турския гранд Фенербахче Йордан Минчев зае пето място в класациите за Най-добрите млади спортисти на България за 2016 година. След като Александър Везенков излезе от възрастта за анкетата, в която три поредни години бе в топ 3, сега в Златната десетка място намери новата надежда на българския баскетбол Йордан Минчев.  

 

Конкурсът за състезатели до 19 година се организира за шеста поредна година от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg и S Media, а церемонията по награждаването се проведе в София Ринг мол.

 

Йордан Минчев, който само на 17 години стана част от шампиона на Турция и финалист в най-силния клубен турнир Евролига Фенербахче, присъства лично на събитието и получи своята награда от президента на БФБ Георги Глушков.  

Тя е осигурена от верига магазини за спортни стоки Sport Vision.

 

 

През изминалата година, роденият в Сливен състезател, бе обявен за най-добър реализатор и попадна в идеалната петица на Европейското първенство за юноши в дивизия Б в Македония. Освен това направи и страхотен трансфер и вече гради бъдещето си в един от най-добрите европейски отбори.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Най-добър млад спортист, Йордан Минчев, Фенербахче
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи