Иван Николов: Амбицията на Берое Стара Загора е да участва в Евролигата


Иван Николов: Амбицията на Берое Стара Загора е да участва в Евролигата
(Фейсбук страница на Берое Стара Загора)
16-01-2017 21:11

Иван Николов е изпълнителен директор на Берое Стара Загора, като той навлезе в баскетбола преди около година. Тогава тимът се сдоби със солиден спонсор и съответно амбициите се покачиха. Заралийки бяха домакин на турнира за Купата на България и стигнаха до финал, а за настоящия сезон очакванията са доста по-високи. Берое играе и в Адриатическата лига, където се представя добре до момента, като целите са да се гони трофей във всяко състезание. BGbasket.com успя да говори с Иван Николов, който отдели няколко минути, за да даде оценка на изминалата година за клуба и естествено да каже какви са дългосрочните планове за развитието му:
"Като цяло сме доволни от изминалата година. Имайте предвид, че преди това клубът го нямаше за близо две години  и затова началото не беше лесно. Хубавото е, че възстановихме школата и вече в нея тренират около 250 деца. Виждате, че другите отбори започнаха да се съобразяват с нас, което означава, че се справяме на ниво. Амбициите ни са с всяка година да се представяме все по-добре от предишната.
Много сме доволни от участието ни в Адриатическата лига до момента. Имаме само една загуба в Словения, което говори достатъчно. В българското първенство имахме и колебливи мачове, но се надявам до края на сезона всичко да се оправи.
Надявам се промяната, която направихме през миналия месец в края да се окаже положителна и това да се покаже от резултатите. Искам да благодаря на предишните треньори - Тодор Цветанов и Дарин Великов, които също свършиха много работа за клуба. В ръководството взехме решение, че има нужда от някаква промяна и затова се стигна до нея.
Амбицията на Берое Стара Загора е да участва в Евролигата. Това са плановете на хората, които осигуряват средствата за клуба. Нека обаче всичко да се случва стъпка по стъпка. Амбициите ни са дългосрочни. Има слухове, че се отказваме след година или две. Хората, които стоят зад клуба - кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и фирма Градус, са здраво зад него и амбициите са наистина много много големи.
На мача ни с Хасково имаше доста публика, имаше и хора от футболната агитка. Сега играем с Цървена Звезда в сряда и се надяваме залата да е пълна до краен предел.
За 2017-а година си пожелавам три трофея.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Иван Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи