Тони Дечев: Интересно ми е как ще играем, когато не сме фаворит


Тони Дечев: Интересно ми е как ще играем, когато не сме фаворит
17-01-2017 20:02

Утре Лукойл Академик приема у дома Енисей Красноярск в един от най-важните си мачове.

Ето какво каза преди мача старши-треньорът на отбора Тони Дечев след вечерната тренировка:

 

"Победа срещу Енисей ще ни даде много голям шанс да продължим напред, но дори и да се случи обратното, няма да се откажем. Има и друг мач, но се надяваме на много по-добра развръзка. Смятам, че момчетата са напълно готови да излязат и да се сборят още в утрешния мач, който наистина е ключов.

 

Отдавна казах, че Енисей е най-силният отбор, отдавна го казах. Не ни интересува кой ще играе. Интересно ми е нашият отбор как ще играе, когато не е фаворит. Това, че сме без двама играчи също не ме притеснява. Много пъти се е случвало, когато един отбор има проблеми, останалите момчета се събират и надскачат себе си, за да компенсират липсата на някой играч. Наистина се надявам на това нещо. Не знам дали ще се случи, но съм убеден съм, че момчетата ще опитат и ще направят всичко възможно.

 

Първоначалната прогноза за Павлин Иванов е, че има наранени връзки на коляното без да има разкъсване, което също не е приятно, но поне отпада вариант операция. Има медикаментозно лечение, рехабилитация и почивка. Надяваме се до 4,5 седмици той да се върне в отбора.

 

Божидар Аврамов направи днес втора тренировка. Смятам, че все още не е готов да се включи пълноценно, но това, че започва изобщо да тренира с отбора, е страхотно. Пожелавам му по най-бързия начин да стане част от отбора.

 

Това, което ме притеснява, са борбите. Това е едно от ключовите неща. Ако успеем да се справим с това като цяло, смятам, че може да се противопоставим на този отбор. Това им повторих доста пъти и на разбора, и на тренировката. От 16 борби бяха отбелязани 28 точки, което много тежи в мача и почти с нищо не може да го компенсираш.

 

Донар Гронинген е много сериозен отбор и играе много добре. Ние тук направихме страхотен мач срещу тях. Максимално ограничихме силните им страни и прибавихме от нас, имаше настроение и в нас, добро вкарване. Това, че победиха в Русия не ме изненадва. Те играят добър баскетбол, имат добри играчи и просто не трябва да подценяваме победите, които ние постигаме. Ние казваме, че идва отбор от Холандия, Португалия и те не играят баскетбол, но не е така. Нашият отбор играе много добре в домакинските мачове и се надявам утре да покаже отново една добра игра, която да ни помогне да спечелим мача. Хубавото е, че дори и с една точка е достатъчно.

 

Докато има теоритични шансове, ще се борим за първото място. След утрешния мач ще разберем какво е положението в цялата група. Мисля, че последният мач също ще има значение. Няма да отидем на разходка, ще отидем да игрaем по начина, по който играхме до сега и да се опитаме да го спечелим.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Тони Дечев, Енисей Красноярск
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи