Людмил Хаджисотиров: Берое играе агресивно в защита и с това си отваря възможности в нападение


Людмил Хаджисотиров: Берое играе агресивно в защита и с това си отваря възможности в нападение
(сн. lap.bg)
20-01-2017 19:08 | Иван Вълчанов

Преди дербито на утрешния кръг в НБЛ между Рилски спортист и Берое потърсихме старши-треньора на самоковци Людмил Хаджисотиров, който даде коментара си за своя отбор, за съперника и за оставащите мачове преди турнира Купа България:

 

„Подготовката премина на амплитуди, защото не бяха готови всички играчи, но в последните два дни положението е по-добро. Готвим се конкретно за мача. Ди Джей Шелтън е в добро състояние. Тони Удс имаше някои проблеми, които не са отшумели, но в последните дни е по-добре.

 

Берое играе добър баскетбол този сезон. Мачовете в Балканската лига им помогнаха да заиграят по-силно и да си окомплектоват състава. Идването на Лейли-Рос им помогна, защото той е класен играч и може да играе на позиции едно и две. Имат атлетизъм, който прави разлика и в българската лига, и в чужбина. Това, което всички, които се занимаваме с баскетбол, виждаме, е, че играят много агресивно в защита и това им отваря доста възможности в нападение. Разполагат с добри стрелци и силни високи играчи. Направили сме си някои анализи, разбира се, ще се опитаме да лимитираме силните им страни и да покажем нашите, да играем повече баскетбол.

 

Мачовете ни до Купата са с трите първи отбора в класирането. С идването на двамата ни нови играчи всяка тренировка и всеки мач са ни важни, за да можем да се сработваме по-добре, да играем по-добре и от тази гледна точка тези три силни съперника най-добре и най-реалистично могат да ни подготвят за турнира за Купата.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи