Елена Станкова: Имахме сили да затворим мача в наша полза и по-рано


Елена Станкова: Имахме сили да затворим мача в наша полза и по-рано
29-01-2017 20:26 | Иван Вълчанов

Старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова коментира пред BGbasket.com победата на отбора си срещу Монтана 2003 в дербито на ДП-жени:

 

„Ние сме изцяло виновни мачът да стигне до такова напрежение, защото поведохме в резултата, изпуснахме няколко наказателни удара един след друг. Направихме елементарни грешки. Състезателките на Хасково 2012 трябва да знаят, че за да доминираш в един мач се изисква 40 минути постоянство. Ние с позволихме три неглижирани периода, които доведоха до това мачът да стане толкова оспорван. Смятам, че имахме сили да затворим този мач в наша полза и по-рано. Но отборът на Монтана е много обигран, има опитни баскетболистки, които няма да се предадат отрано, както може би някои от нашитe състезателки очакват или не си даваме реална сметка кой стои срещу нас. Няма смисъл да казваш „аз съм най-добър”. Това трябва непрекъснато да се показва – 40 минути на терена. Предстои Купа и много отговорни мачове и ние трябва задължително да коригираме това.

 

Виждам битката преди плейофите изключително равностойна и който е по-умен и по-психически издръжлив и мотивиран да прояви характер, той ще спечели. Аз съм била състезател и за мен самият заряд на мача е бил достатъчен, за да няма нужда треньорът да ме мотивира. Аз излизам и искам да направя нещо в този мач и имам собствената си амбиция и собствената си концепция. Това не е баскетбол за подрастващи, в който да чакаме треньора да свърши всичко. Това са професионални баскетболистки и те сами трябва да се нагърбват с функциите, които трябва да изпълняват.

 

Домакинството на Купата означава няколко неща – че през тези пет години сме извървели един път и сме го направили по правилния начин. Гласувано ни е доверие, аз смятам, че неслучайно. Тази ситуация ми показва, че всяко нещо е с времето си. Аз бях засегната, че Купата отиде в Бургас, но сега, от тази позиция, стигам до извода, че всяко нещо си има времето и мястото. Това ни ангажира да не разочароваме феновете, да бъдем гостоприемен домакин и да се спази етика на поведение, за да може накрая най-добрият да спечели този турнир.

 

Надявам се Стефка Николова да се възстанови възможно най-скоро, но няма да избързваме с пускането й в игра, тъй като има тригодишен договор с клуба и ще изчакаме да се възстанови на 100%.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, Монтана 2003, ДП - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи