Рилски превзе Правец със здрава защита, Божо Аврамов отново в игра


Рилски превзе Правец със здрава защита, Божо Аврамов отново в игра
(сн. lap.bg)
04-02-2017 19:42

Рилски спортист постигна най-впечатляващата си победа от началото на сезона в НБЛ. Самоковци наказаха шампиона Лукойл Академик със 75-66 при това в неговата зала. Рилецо игра много силно в защита и именно това донесе успеха на тима. Той го оставя на пето място, но със сигурност може да е много важен от психологическа гледна точка, особено преди турнира за Купата на България. Лукойл пък допусна трета загуба в шампионата и първа у дома, но първото място на тима не е застрашено, тъй като в последния кръг от този етап почива. Рилски пък ще посрещне Академик Бултекс 99 и ще гони нов успех, с който да остане близо до четворката. Другата важна новина от мача е и завръщането в игра на Божидар Аврамов. След близо две години отсъствие и две операции гардът получи 4 минути на терена, в които се отчете с 1 асистенция, 1 отнета топка и 1 грешка.

 

Лукойл тръгна мощно и вкара първите 9 точки в двубоя. След това дълго време тимът имаше комфортен аванс, но с добър завършек на частта Рилецо се доближи на само 3. През втората гостите продължиха да се борят и стояха близо до съперника, за който пък в игра се появи Божидар Аврамов. Точно след средата на тази четвърт самоковци поведоха за първи път, а до паузата играта остана равностойна, като все пак гостите бяха напред с 3.


И след почивката двата тима се бяха вкопчили сериозно един в друг и редуваха точки. Логично никой не успя да се откъсне, но с добър завършек на третата част благодарение на Еван Бройнсма, гостите стигнаха до +3. Самоковци заиграха още по-добре в защита в началото на последната четвърт и това даде резултат. Настроението на гостите се пренесе и в нападение и след няколко добри атаки и серия от 9-2 преднината им стана 10 точки при малко повече от пет минути до края. Домакините свалиха 5 от пасива си, но тогава много важна тройка наниза Ди Джей Шелтън. Интригата пък свърши окончателно при оставащи 66 секунди, когато Бозов наниза тройка за +11.

 

Много силно за самоковци игра Ди Джей Шелтън, който завърши с 26 точки и 12 борби. Еван Бройнсма се включи с 14 точки, а Тони Удс имаше 10 и 9 борби.


Най-резултатен за домакините стана Антъни Бийн с 20 точки. Стив Зак се отчете с 13 и 17 борби, а също 13 точки плюс 7 асистенции добави Дани Гибсън.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи