Людмил Хаджисотиров: Харесаха ми отборният дух и старанието да играем правилно


Людмил Хаджисотиров: Харесаха ми отборният дух и старанието да играем правилно
(сн. lap.bg)
04-02-2017 20:52 | Иван Вълчанов

Старши-треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира пред BGbasket.com победата на отбора си срещу Лукойл Академик като гост в 17-ия кръг на НБЛ:

 

„Поздравявам отбора за победата и най-вече за играта в защита. Последните два сезона това беше фаза, в която се подобряваме и все още имаме да подобрим, но старанието, влагането и повече мислене определено повлия. Да лимитираш Лукойл в тяхната зала до 66 точки е доста добро постижение. В нападение имаме още доста резерви. Момчетата имат много по-голям потенциал от това, което показват и индивидуално, и като отбор. Но ние се бяхме концентрирали върху това да играем правилно, да играем като отбор и в нападение, и в защита. Казах им, че ако правим това, резултатите ще идват сами. Работихме много здраво последните две седмици, но още нищо не е станало – това е един мач.

 

Този мач трябва да ни даде самочувствие, но и да го забравим, защото следващата седмица имаме много важен мач срещу Академик Бултекс 99 като домакини. За мен хубавото е, че имаме още потенциал и още играчи, които могат да помогнат. Най-много ми харесаха отборният дух и старанието да играем правилно, въпреки че на моменти направихме много детински грешки. Но това е баскетболът, случва се. Днес момчетата играха мъжки и се бориха до края и това беше най-важното.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист, Лукойл Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи