Тройка с табло на Зори Костова прати Берое на първо място


Тройка с табло на Зори Костова прати Берое на първо място
08-02-2017 20:45

Берое Стара Загора излезе на първо място в Адриатическата лига за жени. В директен спор между два отбора с равен баланс тимът надигра словенския Атлете Целе с 67-64 по много драматичен начин. В герой за победата се превърна Зорница Костова, която вкара две тройки в последната минута, включително една със сирената. С този резултат Берое е с баланс 8-2 и е точка зад Монтана, който обаче е с поражение повече. Атлете пък остана на трета позиция с баланс 7-3. В следващия кръг беройки ще гостуват на Цървена Звезда.


Берое тръгна със 7-2 и водеше през цялата първа част. Домакините бяха близо в резултата, но така и не успяха да изравнят, което се случи в началото на втората четвърт. Заралийки отново поведоха, след което близо четири минути нямаше кош. Серията бе спряна от българския отбор, който се откъсна с 6 точки на почивката.


Берое не спря да води през цялата трета четвърт, когато разликата стигна до 10 точки. В последната стигна и до 13, а при по-малко от четири минути до края на мача бе 9. След това обаче домакините отговориха със серия от 9-0 и изравниха, но Зорница Костова наниза важна тройка. И все пак словенките получиха шанс да изравнят, като Шанте Еванс бе фаулирана и вкара и двата си опита за 64-64. Остана обаче време за атака на беройки, а топката бе изнесена от Костова, която вкара тройка с табло в последната секунда и донесе победата на своите.


Костова бе най-резултатна за успеха с 15 отбелязани точки. Много силно се включи родената 1999 година Гергана Иванова, която завърши с 12 точки и 5 асистенции, а Келиндра Закъри имаше също 12 точки плюс 10 борби.


За домакините Ива Слоншак завърши с 22 точки и 11 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АТЛЕТЕ ЦЕЛЕ - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА - ЖЕНИ, СУПЕРЛИГА ТОП 8

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи