Рилецо излъга Академик и влезе в четворката


Рилецо излъга Академик и влезе в четворката
11-02-2017 20:11

Рилски спортист се изкачи на четвърта позиция във временното класиране в НБЛ, след като надигра с 94-82 Академик Бултекс 99 в мач от 18-ия кръг на баскетболното първенство пред пълните трибуни в зала "Арена Самоков".


Срещата се отличи с изключително слабата защита на двата отбора. Гостите от Пловдив пък използваха изключително добре всяка възможност за стрелба от далечно разстояние и приключиха мача с 12 тройки, срещу само 2 в полза на Рилски спортист. Те обаче не можеха да разчитат на най-голямата си звезда от началото на сезона Джордан Семпъл, който така и не се появи в залата в Самоков.


Двата отбора водеха изключителна битка до средата на втората част, когато домакините дръпнаха в резултата и не позволиха на съперника да се доближи в резутата до края на срещата. Това обаче изнерви играчите и щаба на Академик и доведе до грозни сцени в края на мача. Първо играчите на Рилецо оставиха топката и не атакуваха в последните секунди, но пък Шакир Смит реши да я вземе и да стреля. Веднага след като приключи срещата пък Васил Михайлов от отбора на Академик се нахвърли на гарда на Рилецо Келвин Паркър и последваха разправии между играчи и треньори. Страстите обаче бяха овладяни бързо.


Най-резултатен за победата на Рилски спортист беше Ди Джей Шелтън с дабъл-дабъл от 30 точки и 11 борби, а с дабъл-дабъл завърши и Еван Бройнсма - 19 точки и 12 борби. 19 точки добави и Йордан Бозов.


За Академик Бултекс 99 Оскар Белфийд наниза 18 точки, а Васил Бачев добави 17.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи