Елена Станкова: Баскетболът е свято пространство, което на този мач бе опетнено


Елена Станкова: Баскетболът е свято пространство, което на този мач бе опетнено
12-02-2017 21:30

Хасково 2012 победи Берое Стара Загора у дома в едно от дербитата на женското ни първенство. С това тимът остана лидер в подреждането, като има само две загуби до момента. Мачът обаче бе прекъснат за повече от 40 минути заради грозни сцени по трибуните, което доведе до опразване на залата. Ето все пак как коментира успеха на своя отбор треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова:


"Много съм критична към собствения си отбор, към състезателките си и към самата себе си и сега откровено мога да кажа, че това е първият мач, в който видях отборът на Хасково 2012 да играе този баскетбол, който аз искам - който трябва да бъде нашият стил и, който може да носи победи. Това ме прави удовлетворена от днешния ден и от изхода на двубоя.


Инцидента се случи при аванс от 14 точки за нас и смятам, че ако не се беше случил, щяхме да направим разликата над 20 и да наложим пълна доминация на терена. Беше трудно след 45 минути прекъсване да се доиграва този мач, като това важи и за другия отбор естествено.


За голямо съжаление Дженифър О`Нийл се контузи в осмата минута. Надявам се, че травмата не е много тежка и времето до турнира за Купата на България ще е достатъчно тя да се възстанови и да може да я изиграе. Кати Рудева обаче се включи много добре и я замести по възможно най-добрият начин. Смятам, че в този двубой най-ценното за нас беше, че съумяхме в отсъствието на основния ни плеймейкър да удържим мача и да доминираме.


За потенциала на Виолина Кочева аз говоря още от годините, в които й бях треньор по националните отбори. Тя е израснала много, съзряла е същността на баскетбола и тепърва предстои да показва много силни игри. За Тина Димитрова няма какво да коментирам, тя е ясна. Това е състезател от много висока класа, много е интелигентна на игрището. Понякога й се сърдя, че е малко мека, но нейният стил на игра е такъв и се радвам, че тя разгърна себе си по най-добрият начин.


За мен като треньор и за БК Хасково 2012 баскетболът е едно чисто и свято пространство, в което всеки кадърен човек, който е с акъла си, с интелигентността си и с баскетболните си качества, трябва да показва своите възможности. Баскетболът не бива да бъде опетняван. Понеже на този мач играта беше опетнена, нека много добре и мои колеги, и ръководители в българския баскетбол, дори да са новоизлюпени, да си дадат реална сметка за поведението, за тенденциите и за настроенията, които лансират, тъй като в определен момент те могат да се окажат много рискови и опасни. Хасково 2012 непрекъснато през тези пет години върви с високо вдигната глава, с много висок морал и ние ще се борим честно, докато съществуваме като баскетболен клуб.


След инцидента по трибуните определено имаше много адекватна намеса и реакция на тримата съдии и на дежурния представител на БФБ. Смятам, че те овладяха ситуацията по възможно най-бързия и адекватен начин. И ако именно по този начин си вършат работата, заслуважат само адмирации от наша страна."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи