Берое и Монтана излизат като фаворити в Адриатическата днес


Берое и Монтана излизат като фаворити в Адриатическата днес
(сн. lap.bg)
15-02-2017 10:25

Днес отборите на Берое Стара Загора и Монтана 2003 ще изиграят поредните си мачове от Топ 8 на Адриатическата лига за жени. От 18:30 часа в Монтана баскетболистките на Стефан Михайлов посрещат босненския Плейоф Ултра, а от 19:00 тези на Таня Гатева гостуват на сръбския Цървена Звезда.

 

До момента двата български отбора заемат първите позиции във временното класиране. Вече е ясно, че те са сигурни участници във Файнъл 4 заедно с Будучност и Атлете Целе. В оставащите кръгове остава да се определи само класирането на тези четири отбора и съответно разпределението им за полуфиналните двойки.

 

Монтана 2003 се изправя срещу съперник с актив 3-7 до момента и 4 поредни загуби в последните мачове. В първия мач между отборите монтанки победиха с 96-87. В първата фаза пък Берое победи два пъти този отбор. Домакинството днес също е предимство за Монтана. За Плейоф се отличават Николина Делич, Йована Маркович и Анджела Делич и ако Монтана успее да ги ограничи, няма да има проблем да победи.

 

Съперникът на Берое Стара Загора също е с 3 победи и 7 загуби и като лидер в класирането, старозагорки са фаворит в мача. Звезда загуби последните си три мача и ще разчита на домакинството си днес. В първия мач Берое разби днешния си съперник с 93-75, а сръбкините загубиха два пъти от Монтана 2003 в първата фаза на турнира. 8-9 баскетболистки редовно попадат в ротацията на Звезда, като Александра Катанич и Снежана Богичевич се отличават до момента. Предвид класата и представянето на отборите до момента, Берое е категоричен фаворит.


ПРОГРАМА В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА - ЖЕНИ, СУПЕРЛИГА ТОП 8

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Берое Стара Загора, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи