Тежко, но успешно начало за Берое


Тежко, но успешно начало за Берое
(сн. БФБ)
16-02-2017 19:00

Берое е първият полуфиналист в турнира за Купата на България. В откриващия мач от турнира заралии надиграха Черно море Тича с 69-58 след доста затруднения. Варненци се бориха много здраво и утежниха живота на съперника, който пък не бе на необходимото ниво. Въпреки всичко заралии измъкнаха победата благодарение на по-широкия състав и по-голямата класа в него, което им помогна да удържат напористите "моряци". За място на финала беройци ще спорят с победителя от мача Академик Бултекс 99 - Спартак Плевен.

 

Черно море започна по-добре, а и изглеждаше по-добре в първите 17 минути от двубоя. Варненци откриха мача с 8-2 и водеха дълго време. С добра защита във втората четвърт те се откъснаха и с 8 точки, но едва след това Берое се посъбуди. Заралии съумяха да завършат първото полувреме със серия от 10-0 за последните три минути и така се оказаха напред с 2 точки.

 

Берое отвори второто полувреме с 8-2 и на свой ред дръпна с 8 точки. Тимът продължи да води и след това, но не можа да задържи добър аванс и варненци бяха близо. В началото на последната четвърт те се доближиха на само 2, но така и не успяха да изравнят. "Моряците" бяха в мача до 3:10 преди края, когато Арън Джоунс отбеляза кош и един наказателен за +10 за заралии, с което всичко се реши.

 

И двата отбора направиха доста грешки, като имаха общо 42 - по 21 за всеки. Беройци пък нанизаха 9 тройки от 21 опита при 6 от 30 за варненци, което даде сериозно предимство на "зелените".


Най-резултатен за успеха стана Шейн Гибсън с 19 точки. Тихомир Желев се включи с 15, а 8 точки имаше Степан Тешия.


За варненци над всички бе Станислав Цонков с 23 точки и 5 борби преди да бъде дисквалифициран за две неспортсменски нарушения по-малко от шест минути преди края. Ангел Нацкин добави 14 точки, а Никола Джурич имаше 6.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Берое, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи