Видич: Казах на играчите ми да се забавляват и те го направиха


Видич: Казах на играчите ми да се забавляват и те го направиха
18-02-2017 10:19

Балкан детронира носителя на Купа България Рилски спортист. Подкрепяни от своите фенове в зала „Колодрума” ботевградчани надиграха Рилецо на четвъртфинал с 81-68 след убедителна игра като контролираха темпото през целия мач.Ето какво каза след мача след срещата старши-треньорът на ботевградчани Небойша Видич:

 

„Това е Купата - всеки говори за това състезание, винаги във всяка страна и във всеки спорт, този турнир е нещо специално. Казах на играчите ми да покажат повече страст в играта си от опонента и мисля, че го направихме. След това им казах да се забавляват и мисля, че изпълниха и това, затова и играха без напрежение. Опитах се да освободя отбора ми от всякакъв вид напрежение и това се видя. Вероятно добрият ни процент на стрелба се дължи и на това, но не спечелихме само с това. Играхме много добре в защита и спряхме най-добрите им играчи. Мисля, че всичко е отборна работа.

 

Всичко, което ще направиш на Купата, е свързано с енергията, която ще покажеш. Или я показваш, или отиваш вкъщи.

Със сигурност Лукойл Академик е най-тежкият съперник на полуфинал. Нямаме много време да подготвим мача с тях. Честно казано, ние не сме в това състояние, този отбор не е състав с опитни играчи. Не говоря за качество, а за опит. На Купата имаш нужда и от опит. Не сме на това ниво да играем два поредни дни с два страхотни отбора като Рилски спортист и после Лукойл Академик. Ще се опитаме да се сборим и срещу тях и мисля, че хората, които дойдат да ни гледат и тези пред екраните, ще се радват на играта ни..”

 

Иван Вълчанов пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Купа България - мъже, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи