Полуфинал за историята


Полуфинал за историята
(сн. sportenplovdiv.com)
18-02-2017 11:55

 

Академик Бултекс 99 и Берое ще излязат в първия полуфинал от турнира за Купата на България в Пловдив. Двата тима играят един срещу друг от 16:15 часа и ще определят единият от финалистите в турнира.


Полуфиналът е исторически и за двата отбора, които могат да пренапишат своите постижения. Академик не е играл финал от много далечната 1956 година, докато Берое никога. Затова и спокойно можем да кажем, че това е полуфинал за историята и за двата тима, които ще гонят финала в днешния следобяд.


Академик постигна целта си минимум на турнира и продължи след четвъртфиналите. Напрежението в редиците на пловдивчани си личеше на мача със Спартак, но сега нещата следва да са различни и тимът да е по-освободен. От щаба на Академик твърдят, че Берое е фаворит и поне на книга е така, но в тези мачове тези неща не са важни. Домакините ще разчитат на добра отборна игра и на добрите индивидуални изяви на Семпъл, Смит, Белфийлд и Митко Димитров. По-важно обаче ще е отборната игра на Академик плюс фактът доколко играчите ще са освободени от напрежението.


Берое ще гони първи финал в историята си, но тази мисъл трябва да стои настрана от главите на играчите. В първия мач заралии определено не се представиха на ниво, но въпреки това показаха повече класа и спечелиха. Любо Минчев ще разчита възпитаниците му да подобрят предстяването си и Райли-Рос, Гибсън, Желев и компания да покажат друго ниво. Беройци ще играят срещу местната публика, но вече е важно играчите да покажат готови ли са да качат клуба на следващото ниво или не.


До момента през сезона двата отбора си размениха по една победа, като пловдивчани спечелиха у дома преди две седмици. Това обаче няма абсолютно никакво значение за днешния сблъсък, който ние се надяваме да е интересен, вълнуващ и непредвидим до самия край.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи