Дежа вю за Балкан и Лукойл Академик


Дежа вю за Балкан и Лукойл Академик
18-02-2017 12:30

Шампионът Лукойл Академик и вицешампионите от Балкан излизат днес във втория полуфинал на Купа България 2017. Това се случва за втора поредна година, след като и през миналата в Ботевград двата отбора премериха сили на този етап. Победата обаче бе категорична в полза на шампиона. Двата тима имат редица съдбоносни срещи помежду си в последните години, но сега съставите им са доста различни. Какво ще се случи днес предстои да видим от 19:00 часа в зала „Колодрума” в Пловдив.

 

Тимът на Тони Дечев стигна лесно до тук, след като нямаше никаква трудност срещу осмия Ямбол, а Балкан определено изненада мнозина като отстрани по категоричен начин миналогодишния носител на Купата - Рилски спортист. За младия и напълно обновен отбор на Небойша Видич успехът бе наистина значим, тъй като очакванията към отбора в началото на сезон не бяха големи, но напук на тях тимът се оказа доста коварен за мнозина, а мястото им на полуфинал за Купата е доста ценно. Самият треньор каза след мача, че Балкан не е в състояние да изиграе два поредни мача срещу два силни отбора като Рилецо и Лукойл, но не е сигурно какво ще се случи днес.

 

Ботевградчани показаха много по-добра игра от Рилецо както в нападение (60% стрелба), така и защита (допуснаха 68 точки на съперника и предизвикаха 16 грешки) като с това  не оставиха съмнение, че заслужават повече победата. Ако „зелените” повторят добри си изяви, на Лукойл ще му бъде доста трудно. Станимир Маринов се върна от контузия и направи ключови отигравания за успеха, но лошото в състава на ботевградския тим е, че най-добрият им играч вчера Травис Даниелс (22 точки) се контузи и не влезе повече в игра. Заради това не е сигурно дали той бъде на 100% днес. Балкан ще разчита със сигурност и на безрезервната подкрепа на своята вярна публика, която бе в зала "Колодрума".

 

Лукойл Академик от своя страна е по-жаден от всякога да спечели Купата, която му се изплъзва в последните три години и няма да допусне липса на концентрация по пътя към нея. Отпадането от европейските турнир пък също засилва желанието за триумф в българския шампионат, а и по традиция амбициите в клуба винаги са за Купа и титла в България.  Интересен факт е, че тимът от Правец не е губил никога в историята си на полуфинал за Купата.  Тимът на Дечев ще разчита на гардовата линия на Дани Гибсън,  Асен Великов и Филип срещу Амин Хот и Станимир Маринов, а по крилата разполага с Христо Захариев и Корниенко срещу Душан Цветкович и Травис Даниелс. Под коша Стив Зак ще се опита да спре Михайло Секулович, който също игра силно вчера.

 

Ще успее ли нестандартният отбор на Балкан да издържи още един геройски мач, за да разклати редиците в Лукойл или тимът на Дечев няма да срещне трудност до финала, предстои да видим тази вечер от 19:00 часа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Лукойл Академик, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи