Големият финал


Големият финал
(сн. sportenplovdiv.com)
19-02-2017 11:35

Днес от 18:30 идва времето на големия финал за Купата на България. Лукойл Академик ще гони първи трофей в турнира от 2013-а, а Берое излиза в историческа първа битка за някаква титла.


Шампионите ще влязат в мача леко уморени след изключително драматичната победа над Балкан вчера, за която изхабиха доста психически и физически сили. Лукойл ще трябва значително да подобри представянето си за днешния сблъсък, за да не остане с празни ръце в трети пореден финал в надпреварата. Треньорският щаб ще разчита много на опита на своите играчи като Филип Виденов и Дани Гибсън, който и вчера бяха с основна роля. Корниенко, Зак, Захариев и останалите пък също трябва да вдигнат нивото си, ако иска Лукойл да си тръгне с красивата купа в автобуса.


От другата страна ще имаме ентисиазма на Берое. Състезателите на Любомир Минчев изнесоха истинска лекция на Академик Бултекс 99 на полуфинала и загатнаха, че могат да застрашат сериозно и шампиона. Заралии разполагат с широк състав, а успяха и да запазят сили предвид голямата разлика вчера. Рейли-Рос, Гибсън, Джоунс, Желев и останалите ще хвърлят всичко от себе си, за да направят този финал паметен за клуба. Той е първи изобщо в историята за Берое и надеждите естествено са той да остане със златни букви в нея.


Досега през сезона Лукойл Академик спечели и двата мача, но това днес няма значение. Този турнир е съвсем различна надпреварата, а мотивацията и по-голямото желание ще бъдат ключови за успеха.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Лукойл Академик, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи