Мартин Ангелов с 25 точки на финал, отборът му печели пореден турнир


Мартин Ангелов с 25 точки на финал, отборът му печели пореден турнир
21-02-2017 15:52

Мартин Ангелов отново бе в основата на успеха на своя тим към Richard Teitelman в турнира, организиран от Bishop McGugh през изминалия уикенд. В него участваха 4 отбора, като в първия ден се играха полуфинали, а на следващия финали.


На полуфинала Ангелов и компания срещнаха Denisville, отбор срещу който имаха победа и загуба в редовния сезон. Българинът завърши с 15 точки и се отличи с почти толкова асистенции като игра до средата на второто полувреме, защото отбора му поведе с 30 точки разлика. Крайния резултат от двубоя бе 68-56 (в този турнир се играят две полувремена по 16 минути).


На финала отборът на Richard Teitelman се изправи срещу Upper Township, победил в другия полуфинал убедително домакина Bishop McGugh. Роденият през 2002 гард, възпитаник на шоколата на БУБА баскетбол Мартин Ангелов започна ударно от самото начало и вкара първите 9 точки (3 тройки) за своя тим. След едно много равностойно първо полувреме отборът на Ангелов губеше на почивката с 22-23. Българинът до този момент имаше 11 точки за тима си. През второто полувреме Ангелов разгърна себе си и за пореден път през сезона бе в основата на успеха за отбора. Той отбеляза общо 25 точки (6 тройки) за крайното 55-41 за отбора на Richard Teitelman и втори спечелен турнир за сезона.

 


Това бе 14-ти успех за отбора на училището за този сезон със само една загуба след продължение. Освен това Ангелов със същия отбор играе и в South Shore лигата в региона като до момента има актив от 10 победи и 5 загуби. Това обаче им е напълно достатъчно за да се класират за Файнъл 4 на лигата, който предстои в края на първия уикенд от месец март.


Освен в него, отборът на Ангелов ще участва на още два турнира, единият от които е така наречения Marsh Madness, който те спечелиха миналата година. Така на практика от края на номеври до средата на март или за близо 4 месеца Ангелов ще има изиграни над 40 срещи в зависимост от това колко далеч ще стигнат той и съотборниците му в турнира Marsh Madness.


Отличното представяне на Мартин Ангелов до момента доведе и до поканата му на мача на звездите в лигата, в която участва. Предстои уточняване на датата и мястото на провеждането му.


След Marsh Madness обаче започват истински големите изпитания за Ангелов, където той за поредна година ще бъде част от сборния тим на New Jersey Soldiers (най-добрите деца за съответната възраст в региона) в така наречените AAU състезания, чиято кулминация са финалите в САЩ. Тази година те са определени за 5-9 юли в Орландо, Флорида. Но преди това Солджърс ще трябва да преминат през сериозно сито от квалификации и елиминации за да вземат участие на този финален форум в слънчевия щат на Америка. Нивото на тези AAU турнири е най-доброто възможно и класата на отборите, участващи в него е много висока.


На Ангелов предстои да избере много скоро къде ще продължи образованието си в гимназия, тъй като сега завърша осми клас. Интереса към българския гард е огромен като четири гимназии в региона го желаят за следващите четири години. Засега Ангелов не е решил къде ще продължи образованието си, въпреки че има своите предпочитания към Lower Cape Regional High School. Той вече има проведени доста тренировки от подготовката си с тази гимназия, желан е изключително много от треньорския щаб и най-вероятно пътят в развитието му ще бъде свързан с тях.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мартин Ангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи