Спартак Плевен олекна с 3100 лв.


Спартак Плевен олекна с 3100 лв.
21-02-2017 20:00

Черно море пръсна 2000 лв. за глоби за 18 кръга 

 

Спартак Плевен се нареди на първо място в класацията за най-много глоби през този сезон в НБЛ. Баскетболният тим на Александър Дяковски е вкарал 3100 лв. в касата на лигата, от нарушеня до този момент. Спартаклии са отнесли едва две технически нарушения, а според докладите, останалите санкции са заради вулгарно отношение на публиката в зала „Балканстрой” по време на домакинските мачове на Спартак Плевен.

 

Веднага след тях се нарежда тимът на Черно море Тича, който получи първата си санкция чак в деветия кръг на първенството, но за сметка на това натрупа солидна преднина по глоби, пред останалите отбори в НБЛ. Варненци са получили седем технически нарушения, за които дължат 1000 лв., а освен това, за обиди към съдията, от НБЛ прибраха още 1000 лв. от тях.

 

Третата позиция е за младоците на Левски, които явно не пестят нервите си по време на мач. До този момент НБЛ заработи 1600 лв. от тях, всички от технически нарушения. Най-често те са били отсъждани на пейката на „сините”.

 

Треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов се е постарал неговият тим да не изостава в „надпреварата” за най-солени глоби този сезон в НБЛ. Пловдивчани получават първото си техническо нарушение в десетия кръг на първенството, но бързо натрупват 1500 лв. на сметката си. Те имат общо шест технически нарушения, като три от тях са на старши-треньора им. Заради хвърлена монета на игрището отнесоха и глоба от 500 лв.

 

Носителят на Купата на България Берое също е сред най-санкционираните отбори този сезон. Тимът на националния селекционер Любомир Минчев олекна с 1400 лв. за 18 кръга в НБЛ. Само в осмия кръг, старозагорци получиха четири технически нарушения и обща глоба в размер на 500 лв. Те често отнасят санкции и за хвърлени предмети на игрището.

 

Въпреки буйния нрав на треньора на Балкан Небойша Видич, отборът му не се сблъсква често с яда на съдиите. Тимът от Ботевград се е простил с 900 лв. до този момент, като 800 лв. от тях са заради технически нарушения, а 100 лв. глоба отнесоха заради това, че не са организирали забавление за публиката на полувремето.

 

В дъното остават отбрите на Рилски спортист (900 лв.), Лукойл Академик (550 лв.) и Ямбол (300 лв.)

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Черно море Тича, Рилски спортист, Лукойл Академик, Ямбол, Берое, Академик Бултекс 99, Левски, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи