България е кандидат за домакин на Световното до 17 години


България е кандидат за домакин на Световното до 17 години
21-02-2017 17:01

Българската федерация ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по баскетбол за момчета до 17 години през 2018 година. Това стана ясно след среща на  министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева с главния мениджър „Спорт и състезания“ на ФИБА  Ашли Грийн. На нея присъстваха още и президентът Георги Глушков и генералният мениджър Елеонора Рангелова.

 

 „Смятам, че „Арена Армеец“ е прекрасно съоражение, а голямата зала е невероятна“, каза Ашли Грийн след първия си ден в София. „Добра е и малката зала като е хубаво, че състезателите ще могат да играят на едно място и няма да им се налага да пътуват до други места в София. От залите може да бъде осигурено отлично телевизионно предаване. ФИБА ще излъчва всички мачове в HD формат на живо в интернет, за да може да се гледат и в чужбина. Така ще стигнем до феновете по целия свят“, допълни г-н Грийн.

 

Проф. Дашева сподели, че Световното първенство би било добра реклама за страната ни, за Българската федерация по баскетбол и за развитието на баскетбола у нас. „Министерството на младежта и спорта ще направи всичко необходимо, за да подпомогне организацията на състезанието“, каза още министър Дашева.

 

 

На проведена среща Ашли Грийн изрази от своя страна надежда, че това състезание ще бъде подпомогнато и от Столична община, за да може магията на спорта да стигне до възможно най-много деца и училища. Проф. Дашева увери госта от ФИБА, че това ще се случи, защото София е Европейска столица на спорта през 2018 година и има сериозен ангажимент към развитието му.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ, Георги Глушков, Даниела Дашева, Елеонора Рангелова, Ашли Грийн
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи