Четири отбора влязоха в плейофите на Шампионската лига


Четири отбора влязоха в плейофите на Шампионската лига
(сн. fiba.com)
22-02-2017 09:16

Четири отбора си осигуриха място в плейофите на Шампионската лига след изиграването на вторите срещи от баража за влизане в елиминационната фаза. В него 16 отбора са разпределени в осем двойки, играещи на разменено гостуване, а победителите от тях се присъединяват към най-добрите осем, които си осигуриха участие в плейофите след груповата фаза.

 

Снощи четири двойки изиграха вторите си мачове. Най-интересен беше сблъсъкът между Динамо Сасари и ЧЕЗ Нимбурк. В първия мач италианският отбор спечели категорично с 94-72, но във втория чехите останаха на косъм от обрат, спечелвайки с 84-63. Общият резултат обаче остана с точка в полза на Динамо, който продължава напред.

 

В друга двойка въпреки победата на Фрапорт Скайлайнерс с 90-80 в първия мач срещу Пънар Каршъяка, във втория турците се наложиха със 72-52 и спечелиха серията, за да продължат напред.

 

Гръцкият АЕК продължава към Топ 16 след два успеха срещу Ювентус Утена – със 78-77 като гост и със 75-54 у дома.

 

В интересна серия между Автодор Саратов и ЕВЕ баскетс руснаците спечелиха първия сблъсък у дома с 87-84, но съперникът взе втория с по-голяма разлика – 98-89, за да си запази място в елиминациите.

 

Тази вечер са вторите мачове от останалите четири двойки, които ще определят и последните отбори, които ще участват в плейофите на турнира.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи