Меджик Джонсън поема управлението в Лейкърс


Меджик Джонсън поема управлението в Лейкърс
(AP photo)
22-02-2017 16:05

Тази седмица освен трансферния пазар в НБА изненади се появиха и в ръководствата на отборите - Меджик Джонсън пое управлението в ЛА Лейкърс. Легендата на „езерняците” ще заема поста президент на баскетболните операции, в отбора, който е 16-кратен шампион в НБА и изживява най-лошия си сезон с рекорд от 19 победи и 39 загуби.


Генералният мениджър Мич Къпчак, който бе начело на отбора 30 години, както и вицепрезидентът Джим Бъс, са уволнени. Този ход идва само няколко седмици, след като един от най-великите гардове в историята Джонсън стана съветник в клуба.


От 1979 аз съм част от организацията на Лейкърс и ще дам всичко от себе си, за да върнем нашия отбор до шампионската титла”, каза Меджик Джонсън, който бе избран под номер 1 в драфта от Лейкърс през 1979 година и прекара цялата си кариера там преди да се откаже през 1991 година заради ХИВ. Той стана 5 пъти шампион в НБА с екипа на „езерняците”. Той е и 6 пъти MVP (3 пъти на финалите и 3 пъти през сезона) и 12 пъти участник в Мача на звездите.


Тези решения са насочени към това да върнат Лейкърс към позициите, които имаше преди. Скоро ще бъде назначен и нов генерален мениджър на отбора. С него, Ървин Джонсън и Лук Уолтън ще се положат основите на една нова велика генерация в клуба”, се казва в официално съобщение.


Меджик Джонсън вече извърши и първите си операции на новия пост като изпрати гарда Лу Уилямс в Хюстън в замяна на крилото Кори Брюър и първи избор в драфта това лято.

 

Първият мач на Лейкърс след звездния уикенд ще бъде в петък срещу Оклахома.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Меджик Джонсън, ЛА Лейкърс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи