Първомартенски турнир ′Баба Марта′ зарадва децата на Шумен


Първомартенски турнир ′Баба Марта′ зарадва децата на Шумен
28-02-2017 18:02 | shumenbasket.org

Шумен зарадва за пореден път най-малките почитатели на играта с оранжевата топка и техните родители. Тази неделя се състоя баскетболен турнир „Баба Марта“ за деца от 1-3 клас, които, състезавайки се помежду си, успяха да покажат какви умения са придобили в школата на Шумен под ръководството на своите треньори от БК Шумен и УСШ „Хан Крум“.

 

 На гости  бяха дошли и момичетата от клуба на Преслав, които също показаха завидни умения с баскетболната топка.  Празникът започна от най-малките - децата от предучилищните градини и първокласниците. И както винаги се случва, най-малките показаха най-голямо желание да играят с оранжевата топка. Въпреки, че те тепърва ще усъвършенстват своите баскетболни умения, не липсваха запомнящи се и майсторски изпълнения, които накараха техните родители и приятели по трибуните да аплодират бурно.

 

Второкласниците пък се проявиха като по-големи майстори и техните мачове бяха по-интересни, а желанието им да вкарват кошове и да победят, си личеше още щом стъпеха на терена. Момичетата се пуснаха срещу момчетата и показаха, че не отстъпват в нито едно отношение. Много от децата показаха, че кръвта им ври и кипи за баскетбол и се отличиха с кошове, пробиви към коша и завършващи подавания към своите съотборници.

Каките и батковците от трети клас пък, показаха, че са почти готови да се включат към състезателните отбори на Шумен и Преслав и от следващия сезон да жънат победи. Децата не спряха да тичат, да подскачат и да викат даже, когато трябваше да стоят на страничната линия и да наблюдават своите съперници, което показва каква огромна любов имат към баскетбола.

 

В края на турнира по традиция всички участници получиха награди. Батковците от мъжкия отбор на Шумен им подариха лакомства от спонсорите на клуба, както и по една хубава зелена тениска с логото на Шумен, изработена специално за турнира. В края най-хубавото от този турнир бе, че децата си тръгнаха щастливи и усмихнати, а бъдещето на Шумен като баскетболен град е сигурно.

 

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: Шумен, Преслав
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини